ΕΣΡ: Τα κανάλια δεν μπορούν να αποκλείσουν τη Χρυσή Αυγή

Διαφορετικές είναι οι προσεγγίσεις του ΕΣΡ και της ΠΟΕΣΥ σχετικά με την βίαιη επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη κατά της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη το πρωί της Πέμπτης.

Το ΕΣΡ,

που συνεδρίασε εκτάκτως μετά το περιστατικό βίας, αναφέρει με γνωμοδότησή του ότι δεν προβλέπεται από κανένα νόμο ο αποκλεισμός από τη συζήτηση οποιουδήποτε κόμματος που συμμετέχει στις εκλογές.

Συγκεκριμένα, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόραση απεφάνθη ότι: «Από καμιά διάταξη του Συντάγματος και των νόμων δεν μπορεί να δικαιολογηθεί αποκλεισμός από την συζήτηση οιουδήποτε κόμματος που συμμετέχει στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012».

Σημειώνεται ακόμη πως «δεν επιβάλλεται η οργάνωση των συζητήσεων με ταυτόχρονη παρουσία εκπροσώπων όλων των πολιτικών κομμάτων». «Επομένως», τονίζει το ΕΣΡ, «οι ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί μπορούν να οργανώσουν συζητήσεις με επιμέρους ομάδες των πολιτικών κομμάτων ούτως ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα».

Αναφέρει επίσης ότι «οι ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν την υποχρέωση να λάβουν μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή των συζητήσεων» και επισημαίνει τέλος πως «βιαιοπραγίες και προσβολές της προσωπικότητας σε βάρος πολιτικών προσώπων αναιρούν την αρχή του δημοκρατικού διαλόγου, πολύ περισσότερο όταν πραγματοποιούνται στη διάρκεια εκπομπών από τα ΜΜΕ και δημιουργούν κλίμα που δυσχεραίνει την νηφάλια και δημοκρατική πορεία προς τις εκλογές».

Την ίδια ώρα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) τάσσεται υπέρ της πρότασης των κομμάτων για αποκλεισμό των εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής, από κάθε προεκλογική συζήτηση.
Πηγή protothema.gr

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα