Εξαλλο το διαδίκτυο με τον… Ιάπωνα διαιτητή Νισιμούρα

Γκρίνια από τον πρώτο κιόλας αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου προκαλούν οι διαιτητικές αποφάσεις, με τον Ιάπωνα ρέφερι Γιουίτσι Νισιμούρα να έχει συγκεντρώσει τα πυρά των Κροατών αλλά και άλλων ποδοσφαιρόφιλων, οι οποίοι δεν δίστασαν να τρολάρουν ακόμη και τη σελίδα του στη Wikipedia, αποδίδοντάς του… βραζιλιάνικη υπηκοότητα.

Η απόφαση του 42χρονου διαιτητή να σφυρίξει πέναλτι υπέρ της βραζιλιάνικης ομάδας στον εναρκτήριο αγώνα του Μουντιάλ, με το οποίο οι διοργανωτές προηγήθηκαν της Κροατίας όταν το

σκορ ήταν 1-1, έγινε δεκτή με έντονες αντιδράσεις από τον διαδικτυακό κόσμο. Πολλοί χρήστες των κοινωνικών δικτύων έσπευσαν να ξεθάψουν το διαιτητικό παρελθόν του Ιάπωνα για να ανακαλύψουν ότι το 2010 ο ίδιος διαιτητής είχε προκαλέσει επεισόδια στο Κονγκό μετά από φιλικό αγώνα της τοπικής ομάδας Μαζέμπε με την ιταλική Ίντερ.

Τότε ο Νισιμούρα είχε σφυρίξει 21 φάουλ κατά των Κογκολέζων και μόλις 9 κατά των Ιταλών.

Τα σφυρίγματα αυτά είχαν προκαλέσει την οργή των οπαδών της Μαζέμπε, οι οποίοι, όμως, ξέσπασαν σε λάθος άτομα αφού μετά τη λήξη της αναμέτρησης έκαναν γυαλιά-καρφιά ένα κινέζικο εστιατόριο μολονότι ο Νισιμούρα είναι Ιάπωνας.

Άλλοι, πάλι, «φόρεσαν» στον Νισιμούρα την εμφάνιση της εθνικής Βραζιλίας ή πρόσθεσαν το κεφάλι του στο άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή που δεσπόζει στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Αναμφισβήτητα όμως, το πιο επιτυχημένο τρολάρισμα ήταν εκείνο που έκαναν στη σελίδα του Ιάπωνα διαιτητή στην ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια Wikipedia. Εκεί άλλαξαν την υπηκοότητα του Νισιμούρα από ιαπωνική σε βραζιλιάνικη, προσθέτοντας την ακόλουθη περιγραφή: «Η ιδιαίτερα ανορθόδοξη ανατροφή του του έδωσε μάτια με τα οποία δεν μπορεί να δει αν κάποιος παίζει με το κεφάλι, το χέρι ή το πόδι του…».

Αν και σχεδόν αμέσως η ανάρτηση διορθώθηκε, ήταν αρκετή για να προκαλέσει ειρωνικά σχόλια από τους πολλούς, όπως αποδεικνύεται, χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι μάλλον δεν βλέπουν με καλό μάτι την ιδέα να είναι η Βραζιλία η νικήτρια του Μουντιάλ.
Πηγή ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα