Φρένο Καμίνη στις εκδηλώσεις «συμβόλων» στον Αγ.Παντελεήμονα

«Αν συνεχίσει η πλατεία να χρησιμοποιείται για μάχη συμβόλων, είμαι υποχρεωμένος να μην την ξαναδώσω» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης για τις εκδηλώσεις στον Άγιο Παντελεήμονα.

Η προειδοποίηση Καμίνη ήρθε στη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου κατά την οποία συζητήθηκε και το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο που προγραμματίζεται για το Σάββατο στην πλατεία Βικτωρίας και τον Άγιο Παντελεήμονα, ενώ την ίδια μέρα η Χρυσή Αυγή οργανώνει συγκέντρωση στο σταθμό Λαρίσης.

Εκ

μέρους της μείζονος αντιπολίτευσης, ο Φώτης Ιγνατίου ζήτησε να μη δοθεί άδεια ούτε για το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο. Ο Νίκος Σοφιανός από τη Λαϊκή Συσπείρωση σημείωσε ότι «πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Να μη στοχοποιούμε ανθρώπους. Οι αντιμνημονιακές γραμμές έχουν μπερδευτεί και η Χρυσή Αυγή βγαίνει στην επιφάνεια».

Σχολιάζοντας την απόφαση του δημάρχου να μην επιτρέψει άλλες εκδηλώσεις, διερωτήθηκε «Πώς θα απαγορεύσουμε εκδηλώσεις; Αύριο θα απαγορεύσουμε μια πολιτική εκδήλωση;».

Το συλλαλητήριο ξεκινά στις 12 το μεσημέρι με προσυγκέντρωση στην πλατεία Βικτωρίας και θα συνεχιστεί πορεία προς τον Άγιο Παντελεήμονα. Τη συγκέντρωση διοργανώνει ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Επιτροπών, Συλλογικοτήτων και Πρωτοβουλιών Αθήνας-Πειραιά. Στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα έχει προγραμματισθεί πολιτιστική εκδήλωση με μουσικούς και καλλιτέχνες του δρόμου.

Λίγο αργότερα και «ένα χιλιόμετρο μακριά», όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Καμίνης, «οι νεοναζί έχουν προαναγγείλει τη δική τους κινητοποίηση».

Συγκεκριμένα, στις έξι το απόγευμα του Σαββάτου η Χρυσή Αυγή διοργανώνει ανοικτή συγκέντρωση στο Σταθμό Λαρίσης, προκειμένου -όπως σημειώνεται στην ανακοίνωσή της- «οι Έλληνες Εθνικιστές να στείλουν ηχηρό μήνυμα ενάντια στις άδικες, παράνομες, αντισυνταγματικές και αμιγώς πολιτικές διώξεις κατά του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νικολάου Γ. Μιχαλολιάκου και των δυο βουλευτών Χρήστου Παππά και Γιάννη Λαγού».
Πηγή in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα