Για παραποίηση της αλήθειας κάνει λόγο το υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής

«…με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι δημοσιογράφος που δεν συμμετείχε στη συνέντευξη Τύπου…»

Το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής με έκπληξη διαπίστωσε ότι δημοσιογράφος που δεν συμμετείχε στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 14/11/2016 εκ μέρους του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Ι. Μουζάλα, του Αν. Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Ν. Τόσκα, του Υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Ι. Μπαλάφα και του επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ

για τους Πρόσφυγες, κ. G. Lepri, προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Χίου, τοποθετήθηκε επί του θέματος, αποδίδοντας παραποιημένα τα όσα διημείφθησαν κατά τη διάρκεια αυτής.

Προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια, το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής διευκρινίζει ότι τα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Χίου κλήθηκαν με σκοπό την δημοσιοποίηση των θέσεων των ως άνω συναρμόδιων Υπουργείων σχετικά με τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στο νησί, ως απόρροια των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών.

Η συνάντηση αυτή δεν αποτέλεσε σε καμία περίπτωση απόπειρα χειραγώγησης των τοπικών μέσων ενημέρωσης, αλλά μια προσπάθεια δημόσιας αποτύπωσης του προβλήματος και των προτεινόμενων εκ μέρους του Υπουργείου λύσεων. Πάγια θέση του Υπουργείου είναι η από κοινού προσπάθεια για κατευνασμό των τόνων και εξεύρεση συναινετικών λύσεων, ωστόσο η θέση αυτή ουδέποτε επιχειρήθηκε να επιβληθεί με αθέμιτους τρόπους.

The post Για παραποίηση της αλήθειας κάνει λόγο το υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα