Η Heavy metal κοινότητα της Αθήνας για τα παιδιά της ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Συνέντευξη του κιθαρίστα και εμπνευστή της διοργάνωσης στον Επικοινωνία 94fm

Με αφορμή την τρίτη κατά σειρά διοργάνωση του Rock In Dio Annual Charity Concert βρέθηκε στο στούντιο του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού Ηρακλείου Αττικής Επικοινωνία 94fm στην εκπομπή του Metalzone.gr (Δευτέρα Τετάρτη και Παρασκευή 22.00 με 01.00) που επιμελείται και παρουσιάζει ο Κώστας Κυριακάκης, ο εμπνευστής της διοργάνωσης Μανώλης Τσίγκος.

Όπως εξήγησε ο κιθαρίστας των Innerwish και γενικός χειρουργός

στο επάγγελμα Μανώλης Τσίγκος 16 Μαΐου του 2010 μετά το θάνατο του Ronnie James Dio τραγουδιστή των Rainbow και Black Sabbath από καρκίνο του στομάχου. O Ronnie James Dio ήταν Αμερικανός τραγουδιστής και δημιουργός της μουσικής.

Στις λοιπές μουσικές του συμμετοχές, περιλαμβάνεται επίσης η φιλανθρωπική κίνηση Hear ‘n Aid. Έχει παγκοσμίως χαρακτηριστεί ως εκ των δυναμικότερων τραγουδιστών της Heavy Metal μουσικής, αναγνωρισμένος για τη μεστή φωνή και τις μεγάλες τονικές του δυνατότητας. Σε ένα παιδικό πάρτι που έτυχε να παρευρεθεί ο Μανώλης Τσίγκος εμπνεύστηκε την ιδέα δημιουργίας ενός tribute συγκροτήματος στην εμβληματική μορφή της rock, hard rock & heavy metal σκηνή και την πραγματοποίηση συναυλιών με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων που θα πήγαιναν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα που φροντίζουν παιδιά, τους Rock &Roll Children.

Στην πρώτη συναυλία που πραγματοποιήθηκε το 2011 συγκεντρώθηκαν 2150 ευρώ που δωρίθηκαν στο παιδικό ογκολογικό νοσοκομείο ΕΛΠΙΔΑ. Στην δεύτερη διοργάνωση συγκεντρώθηκαν 2650 ευρώ που δωρίθηκαν στο Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια ΦΛΟΓΑ. Φέτος η διοργάνωση πραγματοποιείται το Σάββατο 18 Μαΐου στις 21.00 στο Κύτταρο που βρίσκεται Ηπείρου 48 & Αχαρνών και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν στο σύλλογο Κιβωτός του Κόσμου. Φέτος συμμετέχουν 58 τραγουδιστές στο πρόγραμμα που διαρκεί περίπου τρεις ώρες, τα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ στην προπώληση και 12 στην πόρτα. Εισιτήρια προπωλούνται ήδη στο Ticket House Πανεπιστημίου 42, στα δισκοπωλεία Sirens recs Νικηταρά 14, No Remorse recs Γαμβέτα 4, Shiva recs Νικηταρά 6, και στα μπαρ Bat City Λ. Αλεξάνδρας 11 και Legacy Σαρρή 50,Ψυρρή.

Keywords
Τυχαία Θέματα