Η Sun κατηγορεί τον Guardian ότι προσέλαβε πρώην πράκτορες της MI6 για την παρακολούθηση δημόσιου αξιωματούχου

Ο διευθυντής σύνταξης του Guardian, Άλαν Ρασμπρίτζερ

Μαίνεται ο «πόλεμος» στα βρετανικά ΜΜΕ

Η Sun πέρασε στην αντεπίθεση χθες ενάντια στον Guardian, την εφημερίδα που έχει βασανίσει όσο κανένας άλλος τη «μαμά» News International του Μέρντοχ. Ο Ρίτσαρντ Κέισμπι, διευθυντής σύνταξης

της Sun και στέλεχος για πολλά χρόνια της News International, καταθέτοντας χθες σε επιτροπή της βρετανικής βουλής κατηγόρησε τον Guardian και τον διευθυντή Άλαν Ρασμπρίτζερ ότι προσέλαβε πρώην πράκτορες της MI6 για να παρακολουθούν ανώτατο κυβερνητικό αξιωματούχο και την ηλικιωμένη μητέρα του.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες του Κέισμπι, στόχος των πρώην πρακτόρων ήταν ο Τζέφρι Πότζερ, ο οποίος το 2000 ήταν επικεφαλής του βρετανικού ΕΦΕΤ και ο λόγος ήταν ότι η εφημερίδα πίστευε λανθασμένα ότι ήταν ένας από τους πολλούς κυβερνητικούς αξιωματούχους που λαδώνονταν από τη Mosanto, την εταιρεία βιοτεχνολογίας που είναι ο πιο γνωστός παραγωγός γενετικά τροποποιημένων τροφίμων παγκοσμίως.

Ο Κιθ Βαζ, πρόεδρος της επιτροπής της βρετανικής βουλής που εξετάζει τη δράση και τις πρακτικές γραφείων ιδιωτικών ερευνών σημείωσε ότι θα αναζητήσει περισσότερες πληροφορίες για το θέμα από τον Guardian.

Keywords
Τυχαία Θέματα