Η ΕΡΤ συμμετέχει στο φεστιβάλ «DOC BUENOS AIRES»

Με έξι επεισόδια από τη σειρά ντοκιμαντέρ «DOCVILLE», η ΕΡΤ θα συμμετάσχει στο 12ο Διεθνές Φεστιβάλ «DocBuenosAires», που θα διεξαχθεί στην πρωτεύουσα της Αργεντινής από τις 18 μέχρι και τις 28 Οκτωβρίου 2012.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα προβληθούν τα επεισόδια «ΛΑΣΚΑΡΕΩΣ 99, ΑΘΗΝΑ» σε σκηνοθεσία Κατερίνας Πατρώνη, «ΑΪ-ΓΙΩΡΓΗΣ, ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΣ» του Ηλία Γιαννακάκη, «ΟΔΟΣ ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ, ΑΘΗΝΑ» του Άγγελου Κοβότσου και της Νατάσσας Ξύδη, «ΑΔΡΙΑΝΟΥ 11, ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ» της Καλλιόπης Λεγάκη, «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ 280, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ»

του Γιάννη Μισουρίδη και «100  (Λ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ 173, ΑΘΗΝΑ)» του Γεράσιμου Ρήγα.

Τα συγκεκριμένα επεισόδια θα συμμετάσχουν και στη Διεθνή Αγορά, που θα πραγματοποιηθεί στο Μπουένος Άιρες μετά το Φεστιβάλ, από την 1η έως τις 3 Δεκεμβρίου 2012.

Η σειρά ντοκιμαντέρ «DOCVILLE» καταγράφει τη ζωή στις ελληνικές πόλεις του σήμερα, σε καιρό κρίσης, μέσα από πραγματικές ιστορίες ανθρώπων. Κάθε επεισόδιο διαδραματίζεται σε έναν συγκεκριμένο χώρο, μια συγκεκριμένη διεύθυνση: ένα μαγαζί, ένα περίπτερο, ένα νοσοκομείο, μια στοά, μια πλατεία, με πρωταγωνιστές τους  κατοίκους ή τακτικούς χρήστες αυτού του χώρου. Τα επεισόδια φέρουν την υπογραφή διαφορετικών σκηνοθετών, που αποτυπώνουν χωρίς σχόλια και συνεντεύξεις, την αυθόρμητη συμπεριφορά των ανθρώπων μπροστά στο φακό.

Το «DocBuenosAires» είναι ένα μη διαγωνιστικό φεστιβάλ, στο οποίο παρουσιάζονται επιλεγμένες παραγωγές ντοκιμαντέρ, που δεν υπερβαίνουν τις 40. Στόχος του φεστιβάλ είναι να προβάλει τόσο στην λατινοαμερικανική αγορά, όσο και παγκοσμίως, το έργο εξειδικευμένων δημιουργών, που εκπροσωπούν τις νεώτερες τάσεις στον χώρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα