Η μεγαλύτερη συλλογή ιστορικών χαρτών έγινε διαθέσιμη στο διαδίκτυο

Επισκεφθείτε το Old Maps Online  και περιηγηθείτε στην Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία του 17ου αιώνα ή σχεδόν όπου αλλού θέλετε σχεδόν σε όλες τις ηπείρους από το 1000 μ.Χ. έως τις μέρες μας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συλλογή ιστορικών χαρτών στο διαδίκτυο και έγινε διαθέσιμη στο κοινό μόλις αυτή την εβδομάδα.

Η ιστοσελίδα που στοχεύει να ανεβάσει 60 χιλιάδες χάρτες μέχρι το τέλος του χρόνου, συνεργάζεται για αυτό το σημαντικό εγχείρημα με διάφορους οργανισμούς και ινστιτούτα όπως τη Βρετανική Βιβλιοθήκη, την Εθνική Βιβλιοθήκη της Σκωτίας,

τη Βιβλιοθήκη της Μοραβίας στην Τσεχία αλλά και τη Συλλογή Χαρτών του David Rumsey στο Σαν Φρανσίσκο. Η ιστοσελίδα φιλοξενείται από το Great Britain Historical Geographical Information System του Πανεπιστημίου του Πόρτσμουθ σε συνεργασία με την ελβετική εταιρεία Klokan Technologies.

Εκτός από την τεράστια συλλογή χαρτών, αυτό που κάνει τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα να ξεχωρίζει από άλλες παρόμοιες συλλογές που βρίσκονται στο διαδίκτυο είναι η ευκολία και η απλότητα με την οποία είναι οργανωμένη, θυμίζοντας πολύ τη γνωστή υπηρεσία Google Maps, γεγονός που κάνει την εξερεύνησή της συναρπαστική.

Με μια πρώτη ματιά είδαμε και πάρα πολλούς ελληνικούς χάρτες των προηγούμενων αιώνων, σε πολύ υψηλή ανάλυση και με δυνατότητα μεγέθυνσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα