Η Μέρκελ διηγείται τη ζωή της

Φωτογραφίες από το άλμπουμ της ζωής της δημοσίευσε στην προσωπική της ιστοσελίδα η «σιδηρά κυρία» της Γερμανίας, καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

Στη σελίδα www.angela-merkel.de έχει αναρτήσει φωτογραφίες της προσωπικής ζωής και πορείας της, από την μικρή ηλικία που παίζει με την κούκλα της μέχρι την πρώτη της ορκωμοσία ως Καγκελάριος.

Σε κάθε φωτογραφία υπάρχει λεζάντα στην οποία η Άγκελα Μέρκελ περιγράφει

στιγμές από τη ζωή της.

Η πρώτη φωτογραφία απεικονίζει τη μικρή Άγκελα με ξανθά σπαστά μαλλιά, να ποζάρει στο φακό δίπλα στο καροτσάκι με την κούκλα της. Σε κειμενάκι που ακολουθεί τη φωτογραφία, η Μέρκελ γράφει: Γεννήθηκα στις 17 ιουλίου 1954 στο Αμβούργο.

Ο πατέρας μου ήταν θεολόγος και η μητέρα μου είχε σπουδές στα αγγλικά και τα Λατινικά. Μετακομίσαμε από το Αμβούργο στο Κβίτσοφ και αργότερα κοντά στο Τέμπλιν του Βραδενβούργου. Στο Τέμπλιν πέρασα πολύ όμορφα παιδιά χρόνια μαζί με τον αδελφό μου, Μάρκους και την Αδελφή μου Ιρένε….

Στη συνέχεια, η δεύτερη φωτογραφία που παρουσιάζει η Γερμανίδα Καγκελάριος την δείχνει στα φοιτητικά της χρόνια, στην Λειψία, όπου σπούδασε Φυσική.

«Η φοιτητική μου ζωή ήταν για μένα μία ολοκληρωτικά νέα εμπειρία. Με νέες ευκαιρίες, αλλά και με περισσότερες ευθύνες. Μετά τις σπουδές μου δούλεψα σε εργαστήριο στην Ακαδημία Επιστημών του Βερολίνου και το 1986 πήρα το ντοκτορά μου στη Φυσική. Δούλεψα σκληρά, αλλά ήταν υπέροχα χρόνια», σημειώνει.

Σε άλλη φωτογραφία απεικονίζεται με τον σύζυγό της, Γιόαχιμ Ζάουερ. Οπως αναφέρει, ο πρώτος της γάμος δεν διήρκεσε πολύ. «Στο Βερολίνο γνώρισα τον νυν σύζυγό μου. Εκείνος έκανε έρευνες στη χημεία. Οταν είχαμε ελεύθερο χρόνο τον περνούσαμε συχνά στη φύση… Αγαπάμε και οι δύο την κλασική μουσική και ιδιαιτέρως την όπερα».

Η Άγκελα Μέρκελ ανήρτησε στη σελίδα φωτογραφίες από την Ειρηνική Επανάσταση και την Επανένωση της Γερμανίας, κάτι που της ξύπνησε την επιθυμία να συμμετάσχει στις αλλαγές, τη συμμετοχή της στην κυβέρνηση του Χέλμουτ Κολ τη δεκαετία του ’90.

«Το 1991 έγινα υπουργός για τις Γυναίκες και τη Νέα Γενιά στην κυβέρνηση του Χέλμουτ Κολ, το 1994 υπουργός Περιβάλλοντος και Πυρηνικής Ασφάλειας. Μία πολύ καλή εμπειρία για μένα ήταν η συμμετοχή μου στη διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα με συμμετέχοντες από όλον τον κόσμο, που διεξήχθη το 1995 στο Βερολίνο», διηγείται στο πλαίσιο μίας ακόμη εικόνας της.

«Εδώ έμαθα ότι μπορεί κανείς με επιμονή και αποφασιστικότητα να διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις», συμπληρώνει.

Από το 1993 μέχρι και το 2000 διετέλεσα πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος στο Μέκλενμπουργκ-Προπομερανίας. Μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές του 1998 εκλέχθηκα μετά από πρόταση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ως Γραμματέας του κόμματος», σημειώνει σε επόμενη φωτογραφία της.

Ακόμη, στην ιστοσελίδα της η Μέρκελ ανήρτησε φωτογραφίες από την πρώτη ορκωμοσία της ως Καγκελαρίου το 2005, από τις κερκίδες γηπέδου ποδοσφαίρου σε αγώνα της Μπάγερν Μονάχου, από το γραφείο της, εν ώρα εργασίας τονίζοτας το πόσο αγαπά την δουλειά της και τέλος σε μία χαλαρή φωτογράφηση στη φύση το 2013, όπου σημειώνει ότι της αρέσει να βλέπει καινούρια και ενδιαφέροντα μέρη.

«Στο σπίτι μου όμως καθαρίζει το μυαλό μου, διαβάζω και αντλώ δύναμη από την οικογένειά μου. Ακόμη είμαι παθιασμένη κηπουρός και μου αρέσει να καλλιεργώ τα δικά μου λαχανικά. Μαγειρεύω πολύ καλά, και ιδιαίτερα πατατόσουπα και ρολό», καταλήγει η γερμανίδα Καγκελάριος, αποκαλύπτοντας μία άλλη της πλευρά…
Πηγή ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα