Η Μισέλ Ομπάμα ανακοίνωσε τη νίκη του «Argo»

Με μία εμφάνιση έκπληξη και απαστράπτουσα μέσα στο ασημί της φόρεμα, η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα ανακοίνωσε το νικητή του Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας μέσω βιντεο – οθόνης απευθείας από το Λευκό Οίκο.

«Καλωσήρθατε

στον Λευκό Οίκο», είπε η Μισέλ, μετά τη σύντομη εισαγωγή του Τζακ Νίκολσον, ο οποίος βρισκόταν στη σκηνή του Dolby Theater.

Η Μισέλ Ομπάμα έκανε λόγο «για ταινίες που ανυψώνουν το πνεύμα και διευρύνουν τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε» προτού συγχαρεί όλους τους υποψήφιους.

«Οι εννιά αυτές ταινίες μας ταξίδεψαν στο παρελθόν και σε όλον τον κόσμο, μας έκαναν να γελάσουμε, να κλάψουμε, να γραπωθούμε από τις πολυθρόνες μας», είπε χαρακτηριστικά η κ. Ομπάμα.

«Μας έμαθαν πως η αγάπη μπορεί να θριαμβεύσει και να αλλάξει με καταπληκτικό τρόπο τη ζωή μας. Μας θύμισαν πως μπορούμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια, αν πολεμήσουμε και αν βρούμε το θάρρος να πιστέψουμε στους εαυτούς μας», πρόσθεσε.

Η Μισέλ Ομπάμα τόνισε τη σημασία της τέχνης στην εκπαίδευση των νέων «για να διευρύνουν την φαντασία τους, να ονειρεύονται ακόμα περισσότερο και να προσπαθούν για να φτάσουν τα όνειρά τους».

Αμέσως μετά άνοιξε τον φάκελο και ανακοίνωσε πως το βραβείο, το σημαντικότερο της βραδιάς, απονέμεται στην ταινία «Argo» του Μπεν Αφλεκ.

Λίγα λεπτά αργότερα έγραψε στο λογαριασμό της στο Twitter πως η εμπειρία της ήταν καταπληκτική και συνεχάρη τους συντελεστές του «Argo».

Ο Μπεν Αφλεκ σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής της ταινίας δήλωσε ότι «συγκλονίστηκε» όταν είδε την Πρώτη Κυρία να ανακοινώνει τη νίκη του. «Όλα αυτά με συγκλόνισαν, ήταν μια τεράστια τιμή για μένα, ήταν τέλεια», τόνισε.

Το Χόλιγουντ θεωρείται παραδοσιακά προπύργιο των Δημοκρατικών και ο Μπαράκ Ομπάμα στο πλαίσιο της εκστρατείας για την επανεκλογή του οργάνωσε τον περασμένο Μάιο δείπνο στην κατοικία του Τζορτζ Κλούνεϊ, ο οποίος είναι ένας από τους παραγωγούς της ταινίας «Argo».
Πηγή ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα