Η σιωπή των … «αγνών»

Του ΝΙΚΟΥ ΡΟΥΣΣΗ
Ανταποκριτή του ΑΠΕ-ΜΠΕ και της “Ελευθεροτυπίας” στο Στρασβούργο
16 Μαρτίου 2012 ( έχει μεγάλη σημασία η ημερομηνία)

Επιστολή στο enimerosi24

Συνήθως, τρία πράγματα μπορεί να συμβαίνουν, όταν κάποιοι επιλέγουν την σιωπή για να …απαντήσουν, σε επώνυμες και με στοιχεία καταγγελίες, που θέτουν σε αμφισβήτηση την νομιμότητα των πράξεων και αποφάσεων τους.

Είτε οι άνθρωποι αυτοί είναι τόσον αγνοί, τόσον ανιδιοτελείς, τόσον …υπεράνω, που απαξιούν να ασχοληθουν με θέματα τα οποία, κατά

την αγνή τους άποψη, δεν τους αγγίζουν. Είτε περιμένουν να περάσει ο χρόνος, να ξεχασθεί το πράγμα και να κουκουλώσουν τις πομπές του.

Είτε, τέλος, δεν έχουν τίποτα να πούν.

Τέτοιες μέθοδοι “αυτοάμυνας” ωστόσο, έχουμε συνηθισει να βλέπουμε να χρησιμοποιούνται από υπουργούς, βουλευτές,  επιχειρηματίες, εκπροσώπους εμίρηδων, μάνατζερς του ποδοσφαίρου, τηλεπερσόνες, διοικητές δημοσίων οργανισμών, κονομισάριους πάσης φύσεως, μυστικοσύμβουλους και παρατρεχάμενους της εκάστοτε εξουσίας και από ανθρώπους που κινούνται στο σκοτάδι, για να μην φαίνονται ουτε αυτοί ούτε και η …σκιά τους.

Δεν θυμάμαι, όμως, τα τελευταία τριάντα χρόνια, νά έχουν επιλέξει την μέθοδο της σιωπής, για να …απαντήσουν στους επικριτές τους, δημοσιογράφοι και δή οι υψηλοί εκπρόσωποι της κορυφαίας δημοσιογραφικής Ενωσης, της ΕΣΗΕΑ.

Επί του προκειμένου λοιπόν…

Στις 14 Φεβρουαρίου 2012, ο συνάδελφος Σεραφείμ Μηχιώτης, απέστειλε επιστολή (Αριθ. Πρωτοκόλλου 583), προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, στην οποία, μεταξύ άλλων, υπογράμμιζε ότι:

- Η Ενωση των δημοσιογράφων, “λειτουργεί χωρίς εγκεκριμένον Π/Υ, γεγονός άκρως ανησυχητικόν, λαμβανομένης υπ’ όψιν και της δεινής οικονομικής συγκυρίας, τόσον γενικώς, όσον και ειδικώς διά τα ΜΜΕ, με την δραματικήν μείωσιν των εσόδων από το αγγελιόσημον. Ακριβώς, δε, και εξ αυτού του γεγονότος απαιτείται ιδιαιτέρα περίσκεψις εις την διαχείρισιν των πόρων της ΕΣΗΕΑ

- Στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αποφασίσθηκε, “με απλήν πλειοψηφίαν, η χρηματοδότησις του εν λόγω απεργιακού φύλλου των εργαζομένων της Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. με το ποσόν των 10.000€ (δέκα χιλιάδων), εκ των πόρων του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ενώσεως, οι οποίοι προορίζονται διά τους ανέργους ή απεργούς δημοσιογράφους- μέλη. Συνεπώς αυτή η γαλαντόμος απόφασις χρηματοδοτήσεως του Δ.Σ. μόνον δι΄ ένα αποκλειστικώς απεργιακόν φύλλον θα έπρεπε να δοθεί, εφ’ όσον ελήφθη»

- Δεδομένου, όμως, ότι «οι υπεύθυνοι διά την έκδοσιν του εν λόγω φύλλου, είτε μετέτρεψαν εκ των υστέρων τον χαρακτήρα του εκδοθησόμενου φύλλου -και μάλιστα δίχως οι χειρισμοί των να τυγχάνουν της αποδοχής των εργαζομένων της Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., τους οποίους δεν πληροφορούν επαρκώς, αν δεν παραπληροφορούν-, είτε δεν ενημέρωσαν πλήρως, ως ώφειλαν, το Δ.Σ. της Ενώσεως, προκύπτει αντικειμενικώς θέμα ελέγχου της σχετικής αποφάσεως της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ., διά την νομιμότητά της και την σκοπιμότητά της. Αν αναλογισθούμε ότι, βάσει των υπαρχουσών πληροφοριών, το φύλλον θα πωλείται προ

Keywords
σιωπη, εν λόγω, απε-μπε, ΕΣΗΕΑ, ενωση, μμε, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, απεργια 1 μαρτιου, απεργια 2 μαρτιου, απεργια 3 μαρτιου, απεργια 4 μαρτιου, απεργια 8 μαρτιου, απεργια 9 μαρτιου, απεργια 10 μαρτιου, απεργια 17 μαρτιου, απεργια μμε, απεργια 1 δεκεμβριου, βουλευτες, θεμα, μμε, πωλειται, απε, απε-μπε, γεγονος, δοθει, εν λόγω, επρεπε, μπε, τρια, φαινονται, χρονος, ενωση, ιδιαιτερα, τριαντα, θεματα
Τυχαία Θέματα