«Η σύγκριση με την Αργεντινή είναι προσβλητική»

Μια Ελληνίδα που μεγάλωσε στην Αργεντινή και ζει στην Αθήνα κι ένας Αργεντινός που αγαπά την Ελλάδα συνομιλούν για τις δυο χώρες που η κρίση τις έφερε κοντά. Τουλάχιστον στα κείμενα των αναλυτών, τον φόβο των πολιτών και τα πάνελ των πολιτικών.

Η Κατερίνα Ζύμνη – Γεωργάλου γεννήθηκε και σπούδασε στο Μπουένος Άιρες. Κόρη Ελλήνων μεταναστών του ’47. Μεγάλη ελληνική κοινότητα σε μια χώρα που «καλωσορίζει τους ξένους της, τους ενσωματώνει
και τους δίνει ευκαιρίες». Η Αργεντινή μοιάζει με την Αμερική, μπλέκει τις κουλτούρες και βγάζει μείγματα ενδιαφέροντα. Από το 1980 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα.

Ο Χόρχε Ασίς είναι συγγραφέας και πολιτικός. Γεννήθηκε κι αυτός στο Μπουένος Άιρες από μετανάστες γονείς, έχει εκδώσει περισσότερα από 20 βιβλία και το 2007 διεκδίκησε τη θέση του αντιπροέδρου της χώρας. Με εξαίρεση ένα μικρό διάλλειμα στο Παρίσι, ζει κι εργάζεται στη γενέτειρά του.

Λίγο καιρό πριν, συναντήθηκαν σ’ ένα εστιατόριο με θέα την Ακρόπολη. Και οι δυο παιδιά οικογενειών που είχαν διαλέξει την Αργεντινή σαν δεύτερη πατρίδα. Και οι δύο με απορίες για το τι δεν πάει καλά. Στον διάλογο που ακολουθεί τον ρόλο του δημοσιογράφου έχει η «οικοδέσποινα».
Για τη συνέχεια εδώ.

Της Λίνας Παπαδάκη από protagon
Keywords
Τυχαία Θέματα