Η σύγκρουση των μετόχων και οι «μειονότητες» της Μεσογείων

Πώς να επιβιώσεις αν εργάζεσαι αυτή την εποχή στο MEGA

«Σαν μικρά παιδιά που τους πήραν τα παιχνίδια» περιέγραφε τους εκδότες μετόχους του MEGA και του STAR, Μπόμπολα και Βαρδινογιάννη, συνομιλητής τους, σε μια προσπάθεια να αποδώσει το μεταξύ τους κλίμα εν όψει της μάχης για την ενημέρωση των δυο καναλιών με την έναρξη της νέας σεζόν! Ως γνωστόν η απόφαση της πλευράς Βαρδινογιάννη να αλλάξει το προφίλ του STAR από ψυχαγωγικό

σε ενημερωτικό, έχει προκαλέσει την οργή της άλλης πλευράς που βλέπει να απειλείται ευθέως και εκ των έσω τρόπον τινά, η πρωτοκαθεδρία του μεγάλου καναλιού. Η πλευρά Μπόμπολα σκοπεύει να δώσει σκληρή μάχη για να διατηρήσει την πρωτιά του το MEGA, όπως αντίστοιχα και η άλλη πλευρά θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να την απειλήσει!

Εκτός όμως από την εμφανή «πολεμική» διάθεση μεταξύ των δυο τηλεοπτικών «στρατοπέδων» και τις προετοιμασίες που είναι σε εξέλιξη στα επιτελεία τους… Στο περιθώριο όλων αυτών, υπάρχει μια σημαντική μερίδα εργαζομένων στη Μεσογείων που για λόγους ευκολίας θα τους χαρακτηρίζαμε της επιρροής Βαρδινογιάννη, οι οποίοι αναγκάζονται να ζουν με το άγχος της επόμενης ημέρας, αν όχι σαν μειονότητα σε ξένο κράτος! Με άλλα λόγια είναι εργαζόμενοι με πολλά χρόνια στο MEGA που έχουν προσφέρει και προσφέρουν σημαντικά, όπως και άλλοι εργαζόμενοι που ανήκουν (καταχρηστικά ο όρος), στην επιρροή της οικογένειας Μπόμπολα ή της πλευράς Ψυχάρη. Είναι λογικό οι μεγαλομέτοχοι του καναλιού να έχουν εκτός από τους δικούς τους ανθρώπους στον σταθμό και, προσωπικό που ξεκίνησε από τις επιχειρήσεις τους (για να το πούμε κομψά). Μάλιστα μέχρι πρόσφατα όλοι οι μέτοχοι του καναλιού σέβονταν τα «ρουσφέτια» (πάλι ο όρος καταχρηστικά) του άλλου, ενώ στις απολύσεις πάντα τηρούνται οι ισορροπίες!

Αυτή τη φορά όμως σαν κάτι να αλλάζει. Η σύγκρουση των δυο μεγάλων αφεντικών, Βαρδινογιάννη – Μπόμπολα, σαν να επηρεάζει και τους ανθρώπους του καναλιού που δεν έχουν – λόγω θέσης, άμεση εμπλοκή στη σύγκρουση των δυο. Η θέση τους όμως είναι ευαίσθητη και ενδεχομένως δύσκολη. Για να γίνει όμως κατανοητό, θα το περιγράψουμε με όρους τηλεοπτικών celebrities: αν για παράδειγμα είναι λεπτή η θέση της Όλγας Τρέμη – τυχαία η επιλογή του ονόματος – που έχει τυπικές σχέσεις με την πλευρά Μπόμπολα και εγκάρδιες με την πλευρά Βαρδινογιάννη, τι να κάνει και ο απλός υπάλληλος, όταν ενδεχομένως του ζητηθεί να πάρει θέση (με διάφορους τρόπους); Το ίδιο θα μπορούσε να πει κανείς και για τον Σταύρο Θεοδωράκη – πάλι τυχαία η επιλογή του ονόματος – που παραδοσιακά έχει εξαιρετικές σχέσεις με τους Βαρδινογιάννηδες και εσχάτως με την οικογένεια Μπόμπολα… Αναρωτιέται όμως κανείς, αν ο Σταύρος Θεοδωράκης που ισορροπεί, διότι ως γνωστόν έχει και τον τρόπο του, μπορεί να τα καταφέρει το ίδιο καλά και ένας απλός υπάλληλος του MEGA; Απάντηση: φυσικά, διότι τα τηλεοπτικά celebrities «ζαλίζονται» περισσότερο! Με άλλα λόγια, μεγάλα καράβια μεγάλες φουρτούνες!

Keywords
Τυχαία Θέματα