ΗΠΑ: Την αγορά των Financial Times εξετάζει ο Μπλούμπεργκ

Το ενδεχόμενο να αγοράσει τον όμιλο The Financial Times Group φέρεται να εξετάζει ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ, γράφουν τη Δευτέρα οι New York Times. Ο όμιλος εκτός από την εφημερίδα κατέχει και τις μισές μετοχές του περιοδικού The Economist.

Ερωτηθείς

πάντως τον Οκτώβριο από το Λονδίνο για το ενδεχόμενο να αγοράσει τους FT ο Μπλούμπεργκ δήλωσε χαριτολογώντας: «τους αγοράζω καθημερινά».

Οι πληροφορίες σχετικά με τις προθέσεις του αμερικανού μεγιστάνα και δήμαρχου της Νέας Υόρκης είναι αντικρουόμενες. «Είναι η μόνη εφημερίδα που θα αγόραζα» φέρεται να δήλωσε σε στενό συνεργάτη του. Σε άλλον φέρεται να δήλωσε όμως «γιατί να την αγοράσω;» .

Αναλυτές εκτιμούν πως ο όμιλος The Financial Times Group κοστίζει περίπου 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια ποσό που μπορεί να διαθέσει η Bloomberg LP, η οποία το 2011 είχε έσοδα 7,6 δισεκατομμύρια. «Με την εξαγορά η Bloomberg LP θα κερδίσει σε κύρος» αναφέρουν.

Αρκετοί πάντως εργαζόμενοι στην Bloomberg LP διαφωνούν με την κίνηση αυτή τονίζοντας πως θα ήταν εξυπνότερη η αγορά ενός ηλεκτρονικού ΜΜΕ και όχι του εμβληματικού εκπροσώπου της «παλιάς εποχής».
Σημειώνεται ότι στο εννιάμηνο του 2012 ο βρετανικός όμιλος ανακοίνωσε έσοδα 9,88 δισ. δολαρίων, δηλαδή 3% μείωση από την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.
Πηγή skai.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα