Και 50% συντομότερη και αστυνομοκρατούμενη η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

Οι αρμόδιοι έλαβαν απόφαση για μείωση της χρονικής διάρκειας της στρατιωτικής παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη από 80 σε 40 λεπτά υπό τον φόβο αντίστοιχων με των περσινών λαϊκών εκδηλώσεων διαμαρτυρίας. Στο χώρο θα βρίσκονται, για καλό και για κακό, και 2.000 αστυνομικοί…

Οι αρμόδιοι μετά και τις περσινές αποδοκιμασίες, παρουσία του Καρόλου Παπούλια, έψαχναν τρόπους να αποτρέψουν τον κόσμο να εκφράσει την αγανάκτησή του.

Βρήκαν έτσι τη «χρυσή τομή» με το να

«κουρέψουν» κατά 50% τη χρονική της διάρκεια.

«Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ομαλή πραγματοποίηση μιας παρέλασης που θα διαρκέσει 80 λεπτά», φέρεται να ήταν η θέση της Ελληνικής Αστυνομίας που πρότεινε να έχει διάρκεια μισής ώρας.

Ωστόσο αντίδραση υπήρχε από φορείς και συλλόγους της Θεσσαλονίκης, αφού φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης. Κι έτσι φέτος θα παρελάσουν τα ίδια τμήματα με πέρυσι, απλά αποτελούμενα από λιγότερα άτομα.

Βεβαίως, η παρέλαση χωρίς αστυνομία θα ήταν παρέλαση μισή, έτσι 2000 αστυνομικοί θα βρίσκονται κατά μήκος, δημιουργώντας έναν χώρο περιμετρικά της εξέδρας των επισήμων, όπως εκείνο που δημιουργήθηκε στο Σύνταγμα κατά την 25η Μαρτίου.

Μέσα στον συγκεκριμένο χώρο θα βρίσκονται μόνο οι επίσημοι, αλλά και οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ που θα καλύπτουν την παρέλαση, ενώ κανείς δεν πρόκειται να περνά χωρίς έλεγχο. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ανακοινώσεις για τη διεξαγωγή κινητοποιήσεων την ημέρα της παρέλασης.

Έτσι λοιπόν, εκτιμώντας πως αιτία της «αναταραχής» στις παρελάσεις είναι ο… άπλετος χρόνος, η αστυνομία και οι λοιποί αρμόδιοι αποφάσισαν να την μειώσουν στο μισό (λες κι έχει καμία σημασία) και να την περιφρουρήσουν ως κόρη οφθαλμού (που έχει μεγάλη σημασία). Κι ούτε γάτα, ούτε ζημιά.
Πηγή: left.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα