Καληνύχτα Ελλάδα

Είναι… λυπηρό να το πεις, τριτοκοσμικό να το εκσφενδονίσεις, τραγικό να το χαρακτηρίσεις, κάπως έτσι! Το να κάνεις watch εδώ και μέρες που έχει πεθάνει ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, να τον αγνοεί η ιδιωτική greek τηλεόραση κανονικά! Και τι εννοούμε, για να μην παρεξηγηθούμε;

Άκρα του τάφου σιωπή
Ότι εδώ ολόκληρο εξωτερικό βουίζει από την είδηση
του θανάτου του και τον τιμούν με ένα κάρο εκτενή αφιερώματα κτλ… και εμείς, τα ιδιωτικά channels δεν έχουν προγραμματίσει ούτε μία ταινία του, ούτε μία παλιά συνέντευξη του, το nothing! Για όνομα!

Ησυχία, κοιμούνται…
Και ερχόμαστε πάλι στο γνωστό που μπουμπουνάμε μέσα από αυτή τη στήλη. Thank God που υπάρχει και η κρατική! Όποτε και να γυρίσεις, από όταν έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του, όλο και κάποιο πλάνο του κορυφαίου σκηνοθέτη θα συναντήσεις. Είτε interview του, είτε απλή αναφορά, είτε ταινία του! Something! Που θα θυμίζει ότι χάθηκε ένας unique δημιουργός στο country… Τα υπόλοιπα κανάλια; Τον ύπνο του δικαίου για τα καλά!

Δεν είπαμε και στο prime time!
Βέβαια, τώρα να μας πείτε… Και τι να βάλουν; Συνέντευξη του; Από πού; Σάμπως έχουν και καμιά εκπομπή πολιτισμού για να τον φιλοξενούσαν; Προφανώς δεν έχουν υλικό του! Όσο για καμιά ταινία του να ανεμοστροβιλίσουν; Ούτε λόγος, μη και τους πέσουν τα advertising έσοδα! Λες και δεν μπορούν να την χώσουν καμιά μεταμεσονύχτια ώρα, θα τους κακολογήσουμε!

Το ζάπινγκ του τρόμου
Και ερχόμαστε στο ακόμα πιο τραγικό. Το today, που την ώρα της κηδείας του, τη στιγμή που κουβαλούσαν το φέρετρο του για την τελευταία κατοικία του και είχε απευθείας σύνδεση η ΝΕΤ, απέναντι στον Alpha χόρευαν! Στο Mega οι γνωστές επαναλήψεις, στον Ant1 μη χάσουν τη ξένη σειρά. Μη διακόψουν και πάθουν τίποτα! Μόνο το Star είχε εικόνα, αλλά και αυτοί ξέρετε, το γνωστό. Στη διάρκεια του «Μίλα» της Τατιάνας, εν μέσω lifestyle!

Μη χάνουμε και τα μεγέθη!
Thank God λέμε που υπάρχει και η κρατική! Ξανά και again θα το μπουμπουνάμε! Διότι δεν προτείνουμε να φορέσουν όλοι μαύρα και να μοιρολογούν, αλλά μια σοβαρότητα, όταν ως country – και σε αυτή την fucked up situation στιγμή! – έχεις χάσει έναν τέτοιο σκηνοθέτη, ε δεν βλάπτει! Έλεος!

Υ.Γ. Tragic το θέαμα να οδηγείται ο άνθρωπος στην τελευταία του κατοικία κάτω από παρατεταμένο χειροκρότημα… και στον Alpha την ίδια στιγμή η Μαρία Ηλιάκη να χτυπιέται ολόκληρη χορεύοντας τα τσιφτετέλια της! Κρίμα βρε Μουτσινά και είσαι και της τέχνης άνθρωπος!

Άντε αμπάχα μπούχα!
Songάκι δεν μπουμπουνάμε αυτή τη Παρασκευή, μη δυναμώνετε!
(τη γκαντεμιά μας μέσα!)

Γιώτα Δημητρακοπούλου
Keywords
Τυχαία Θέματα