Κανένα αυτοδιαχειριζόμενο ταμείο στον ΕΟΠΥΥ

Ανακοίνωση

‘ Όχι στην ένταξη του ΕΤΑΑ στον ΕΟΠΥΥ

Ανάκληση της απόφασης που αφανίζει υγιή Ταμεία, ζητά η Ο.Α.Τ.Υ.Ε.         

Να μην ενταχθεί το ΕΤΑΑ στον ΕΟΠΥΥ, γιατί αυτό θα σημάνει την υποβάθμιση

υγιούς Ταμείου, ζητά η Ομοσπονδία Αυτοδιαχειριζόμενων Ταμείων Υγείας Ελλάδος (Ο.Α.Τ.Υ.Ε.). Η Διοίκηση της Ο.Α.Τ.Υ.Ε. παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις που φέρουν τον Κλάδο Υγείας του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητων Αυτοαπασχολούμενων, ερήμην της Διοίκησης και των ασφαλισμένων του, να εντάσσεται στον ΕΟΠΥΥ και εκφράζει τη συμπαράστασή της προς τη Διοίκηση, το προσωπικό και τους ασφαλισμένους του Ταμείου, δηλώνοντας πως σχετικό εγχείρημα θα έχει καταστροφικές συνέπειες για το χώρο της Κοινωνικής Ασφάλισης αλλά και τον ίδιο τον τόπο.

Πρόκειται για ανάγκη επιβίωσης, καθώς η ένταξη στον ΕΟΠΥΥ, ένα σύστημα με συσσωρευμένα προβλήματα και ελλειμματικό προϋπολογισμό, δεν μπορεί να προσφέρει εγγύηση Υγείας και Περίθαλψης για τους ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ και αποτελεί πρόχειρο συμβιβασμό με τις επιταγές της Τρόικας. Το σχέδιο ένταξης δεν συνοδεύεται από καμία στρατηγική, ούτε προκύπτει ως αποτέλεσμα αναλογιστικής μελέτης, συνεπώς προκαλεί μόνον ανασφάλεια και περιβάλλον κινούμενης άμμου.

Ο ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να στηριχθεί στις δικές του δυνάμεις, στην υποστήριξη της Πολιτείας και στη σώφρονα διαχείριση, ώστε να επιβιώσει, ως μέλος ενός υγιούς Ασφαλιστικού Συστήματος.

Το ΕΤΑΑ, που δεν λαμβάνει κρατικές επιχορηγήσεις, όπως και στην περίπτωση των Ταμείων-μελών της Ο.Α.Τ.Υ.Ε., ( ΕΔΟΕΑΠ,ΤΥΠΑΤΕ, ΑΤΠΣΥΤΕ, ΤΥΠΕΤ) ΔΕΝ επιβαρύνει τον Κρατικό Προϋπολογισμό, και αποτελεί υπόδειγμα φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης για τη χώρα. Παρά τις δυσμενείς συγκυρίες, το Ταμείο αγωνίζεται για τη διατήρηση των ποιοτικών παροχών περίθαλψης και υγείας προς τους ασφαλισμένους του.

Η Διοίκηση της Ο.Α.Τ.Υ.Ε. στηρίζει τον δίκαιο αγώνα όλων των ασφαλισμένων του ΕΤΑΑ για την ανακεφαλαιοποίησή του, μετά και την απώλεια του μεγαλύτερου μέρους του αποθεματικού του εξαιτίας του καταστροφικού PSI, καθώς και τη μη ένταξή του στον ΕΟΠΥΥ και καλεί τους αρμόδιους φορείς να επανεξετάσουν την απόφαση και να έλθουν σε βήμα διαλόγου με τους θεσμικούς εκπροσώπους του ΕΤΑΑ, των επιμέρους Ταμείων του (ΤΣΜΕΔΕ/ Μηχανικών & ΕΔΕ, ΤΣΑΥ/ Υγειονομικών, ΤΑ.Ν/ Νομικών, ΤΑΣ/ Συμβολαιογράφων, ΤΠΔΑ/ Δικηγόρων Αθηνών, ΤΠΔΘ/ Δικηγόρων Θεσ/νίκης, ΤΥΔΠ/ Δικηγόρων Πειραιά, ΤΥΔΕ-ΤΠΔΕ/ Δικηγόρων Επαρχιών & Δικαστικών Επιμελητών, ΤΠΕΔΕ/ Προνοίας Εργοληπτών Δημοσίων Έργων), καθώς και των επίσημων συλλόγων και των κλαδικών τους ενώσεων (ΤΕΕ, Ιατρικοί Σύλλογοι, Δικηγορικοί Σύλλογοι, κλπ), που από την πρώτη στιγμή έχουν δηλώσει τη δυναμική θέση τους με κοινό μέτωπο και κοινούς αγώνες, προκειμένου να προασπισθεί και να ενισχυθεί ο σημαντικότερος αλλά και πιο ευαίσθητος όλων Τομέας της Υγείας, ενάντια σε κάθε απόφαση που μπορεί να προκαλέσει ισοπέδωση στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Keywords
Τυχαία Θέματα