Κάτι τρέχει με τον… Στουρνάρα

Οι λόγοι που έχει ταραχθεί

Γράφει ο Πολιτικός

Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας ο οποίος εξακολουθεί να προκαλεί με τις υποδείξεις του γύρω από την οικονομία την κυβέρνηση παρά τις συστάσεις που τού έχουν γίνει δημοσίως να διαφυλάξει τον θεσμικό του ρόλο.

Στο Μαξίμου αλλά και στην Κουμουνδούρου διαπιστώνουν πως ο κεντρικός τραπεζίτης παραβιάζοντας τα όρια που τού δίνει η θεσμική

του ιδιότητα το τελευταίο διάστημα φροντίζει να παρεμβαίνει συνεχώς στην επικαιρότητα είτε ζητώντας κλείσιμο της αξιολόγησης είτε διαπιστώνοντας ότι το ασφαλιστικό είναι πολύ “χαλαρό” και “γενναιόδωρο” προς τους συνταξιούχους, επομένως το όριο για τη συνταξιοδότηση θα πρέπει να ανέβει στα 70 χρόνια.

Είναι εντυπωσιακό πάντως πως η στάση του κεντρικού τραπεζίτη έχει ξεσηκώσει και τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος δια του γραμματέα του Παναγιώτη Ρήγα σχολίασε πως διάφοροι πρώην τραπεζίτες και διοικητές της Τραπέζης της Ελλάδος (φωτογραφίζοντας τον Στουρνάρα) θα πρέπει να λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό. Η συγκεκριμένη αναφορά προκαλεί ερωτηματικά για το τί ακριβώς υπαινίσσεται ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος γενικώς είναι στέλεχος χαμηλών τόνων και σπανίως ανεβάζει τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Πάντως, στην κυβέρνηση θεωρούν ότι ο Γ. Στουρνάρας εμφανίζεται να έχει χάσει τον έλεγχο από τη στιγμή που μία δικογραφία με αναφορές στο πρόσωπό του έφθασε στη Βουλή ταυτόχρονα με μία άλλη δικογραφία που έχει αναφορές στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Πολλοί πιστεύουν ότι ο διοικητής της ΤτΕ έχει ταραχθεί από την υπό συγκρότηση εξεταστική επιτροπή για την Υγεία- η συζήτηση στη Βουλή θα γίνει τη Μεγάλη Τετάρτη- διότι περιλαμβάνει και την έρευνα γύρω από το ΚΕΕΛΠΝΟ υπόθεση για την οποία στο πρόσφατο παρελθόν είχε γίνεί εξονυχιστικός έλεγχος στην σύζυγο του κ. Στουρνάρα.

Παράλληλα βεβαίως η κυβέρνηση βλέπει πίσω από τις παρεμβάσεις Στουρνάρα μία προσπάθεια να ξελασπώσει και το παρελθόν του ως υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαρά λειτουργώντας περισσότερο ως πολιτικό στέλεχος και πολύ λιγότερο ως διορισμένος κεντρικός τραπεζίτης… Επίσης δεν αποκλείει την πιθανότητα ο κ. Στουρνάρας να έχει βλέψεις για μία κεντρική θέση σε μία οικουμενική κυβέρνηση που επιθυμούν διάφορα συστήματα στα οποία βρίσκεται κοντά και γι’ αυτόν τον λόγο από τώρα προσπαθεί να γίνει αρεστός βάλλοντας κατά της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.

The post Κάτι τρέχει με τον… Στουρνάρα appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα