Κωνσταντοπούλου: Θα το σκεφτώ να βάλω για πρόεδρος της ΛΑΕ

Όχι που δεν θα το σκεφτόταν…

Απάντησε σε όλους και σε όλα και για περισσότερες από τρεις ώρες στο διαδίκτυο, η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Στην αρχή της συζήτησης η κα. Κωνσταντοπούλου απαντώντας σε ερώτηση αν θα την ενδιέφερε μια θέση επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, απάντησε ότι θα μπορούσε να το σκεφτεί.

Παρόλα αυτά τόνισε πως «εκείνο που

έχει σημασία είναι οι δημοκρατικές διαδικασίες. Μεγαλύτερη σημασία έχει να είναι ενεργή η συλλογική δραστηριότητα και να μην επανέλθουμε σε αμαρτωλά λάθη του παρελθόντος» στέλνοντας σαφές μήνυμα κατά των χειρισμών του Αλέξη Τσίπρα. Άλλωστε, η υποψήφια βουλευτής τόνισε πως για την ώρα συνεργάζεται με τη ΛΑ.Ε. ως ανεξάρτητη.

Στην ερώτηση για το θέμα του γάμου ομοφυλοφίλων η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε πως «πρέπει να νομοθετηθεί ο πολιτικός γάμος ή το σύμφωνο συμβίωσης ανάλογα με αυτό που επιθυμεί ο καθένας. Τη διατύπωσα την άποψη αυτή και πρόσφατα στη διάρκεια του Gay Parade. Ζήτημα αναγνώρισης της ίδιας επιλογής που έχουν τα ετερόφυλα ζευγάρια και στα ομόφυλα».
.
Σε ένα άλλο μεγάλο θέμα που συχνά συζητιέται, ειδικά στο χώρο της αριστεράς, το διαχωρισμό κράτους εκκλησίας, ανέφερε πως θα πρέπει να γίνει μεγάλη συζήτηση και να επιλυθεί το θέμα αυτό, με σεβασμό πάντα στο θρησκευτικό συναίσθημα των πολιτών.

Η κα. Κωνσταντοπούλου ανέφερε πως «δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι μισθοί των κληρικών δεν πληρώνονται από την εκκλησία, αλλά από το ελληνικό δημόσιο».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφερόμενη και πάλι στο θέμα του μνημονίου επανέλαβε την πάγια θέση της πως «αν το δίλημμα είναι κοινωνία ή ευρώ, θα επιλέξω να ζήσει η κοινωνία».

Όπως είπε υπάρχουν λύσεις και εκτός της ευρωζώνης και αναφέρθηκε στο μορατόριουμ πληρωμών, ως εργαλείο όπως είπε για το ενδιάμεσο στάδιο μέχρι την μετάβαση σε εθνικό νόμισμα.

Στο ίδιο θέμα της ψήφισης του μνημονίου, τόνισε πως η ΛΑ.Ε. ποτέ δεν θα συμβάλει με κάποιον τρόπο σε ένα μνημόνιο, ενώ αναφέρθηκε και στις επιθέσεις από πλευράς ΚΚΕ, πως μπλόκαρε τα νομοσχέδια που κατέθεσε το κόμμα του Περισσού για την ακύρωση των εφαρμοστικών νόμων.

«Είναι ψέμα ότι μπλόκαρα πρόταση του ΚΚΕ. Η πρόταση προωθήθηκε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στον Αρμόδιο Υπουργού και στην αρμόδια επιτροπή».

Σε άλλο σημείο της συζήτησης, όταν της ζητήθηκε να συγκρίνει τους τρεις πρωθυπουργούς που έφεραν μνημόνιο, Παπανδρέου, Σαμαρά και Τσίπρα, η κα. Κωνσταντοπούλου είπε πως σε καμία περίπτωση δεν θα έβαζε στο ίδιο βάθρο με τους προηγούμενους.

Για την διακυβέρνηση Σαμαρά, ανέφερε πως αποτέλεσε ιδιαίτερα μαύρη περίοδο για τη δημοκρατία. Πάντως, δεν δίστασε λεπτό να απαντήσει πως και το τρίτο μνημόνιο θα πρέπει να περάσει από την εξεταστική για τα μνημόνια.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου υπερασπίστηκε το έργο της επιτροπής αλήθειας για το χρέος και μάλιστα δήλωσε πως οι εργασίες της θα συνεχιστούν με κατάθεση Γιάνη Βαρουφάκη στις 22 Σεπτεμβρίου. Στο ερώτημα φυσικά, αν οι νέοι συσχετισμοί στη βουλή οδηγήσουν στην κατάργησή της απάντησε πως «θα πρέπει να λογοδοτήσουν όσοι το αποφασίσουν».

Μάλιστα αναφερόμενη στον πρώην υπουργό οικονομικών η Κωνσταντοπούλου ανέφερε πως υπήρξε ιδιαίτερα συνεργάσιμος στο θέμα της επιτροπής. Επιπλέον, αναφέρθηκε στη δική του δράση λέγοντας: «Το Σχέδιο Β είναι πρωτοβουλία οργάνωσης των Ευρωπαϊκών λαών για να απαντήσει στην επίθεση που δέχεται η Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα».
Πηγή τα ΝΕΑ.gr

The post Κωνσταντοπούλου: Θα το σκεφτώ να βάλω για πρόεδρος της ΛΑΕ appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα