Μακελειό από διπλή βομβιστική επίθεση στην πόλη Κουέτα του Πακιστάν

Σκηνές φρίκης εκτυλίχθηκαν σε αίθουσα μπιλιάρδου στην πρωτεύουσα Κουέτα της επαρχίας Βαλουχιστάν στο νοτιοδυτικό Πακιστάν από διπλή βομβιστική επίθεση που παρέσυρε στο θάνατο τουλάχιστον 56 ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό άλλων 100.

Οι περισσότεροι άνθρωποι σκοτώθηκαν στη δεύτερη έκρηξη που σημειώθηκε καθώς διασώστες, αστυνομικοί και δημοσιογράφοι έσπευδαν στην περιοχή, όπου κατοικεί η σιιτική μουσουλμανική μειονότητα.

Έντεκα άνθρωποι είχαν

σκοτωθεί λίγες ώρες νωρίτερα από έκρηξη βόμβας σε αγορά της πόλης.

Την ευθύνη για το μακελειό ανέλαβε εξτρεμιστική οργάνωση του Βαλουχιστάν, της επαρχίας που βρίσκεται αντιμέτωπη με αυτονομιστική εξέγερση και φυλετικές συγκρούσεις ανάμεσα σε σουνίτες και σιίτες.

Οι Ταλιμπάν και ένοπλες οργανώσεις που τους υποστηρίζουν διεξάγουν επίσης επιθέσεις στην επαρχία, ιδίως σε περιοχές κοντά στη μεθόριο με το Αφγανιστάν. Ο στρατός του Πακιστάν μάχεται επί μακρόν με τις ένοπλες οργανώσεις.

Ανώτατος αξιωματικός της πακιστανικής αστυνομίας δήλωσε ότι η πρώτη βόμβα εξερράγη έξω από την αίθουσα μπιλιάρδου και δέκα λεπτά αργότερα ακολούθησε δεύτερη έκρηξη, ενόσω κατέφθαναν στο σημείο διασώστες, αστυνομικοί και δημοσιογράφοι.
Ο Πακιστανός υπουργός Εσωτερικών επισήμανε πως η επίθεση σημειώθηκε σε περιοχή της σιιτικής μουσουλμανικής μειονότητας, όπως αναφέρει το BBC.
Πηγή in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα