Με δύο κοινοβουλευτικές ομάδες (ΔΗΣΥ- Ποτάμι) ο νέος φορέας μέχρι τις εθνικές εκλογές

Τη συμφωνία του με τη Φώφη Γεννηματά αποκάλυψε ο Σταύρος Θεοδωράκης – Έντονη αντίδραση από Νίκο Ανδρουλάκη, Γιώργο Καμίνη, Γιάννη Μανιάτη και Γιάννη Ραγκούση

Του Γιάννη Αντύπα – protothema.gr

Οι εννέα υποψήφιοι διασταύρωσαν τα ξίφη τους ως προς το ποιος πρέπει να οδηγήσει την προοδευτική παράταξη στη νέα εποχή, για το αν μπορεί να συνδυαστούν οι θέσεις του προέδρου, του δημάρχου και του ευρωβουλευτή, για την πολιτική των συνεργασιών και

τον εκλογικό νόμο.

Κεντρικό ήταν το θέμα του αν θα ενωθούν οι δύο κοινοβουλευτικές ομάδες, μετά την ανάδειξη του προέδρου του νέου φορέα. Το θέμα έθεσε στη Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη ο Νίκος Ανδρουλάκης. «Η ενότητα θέσεων ξεκινά από τη Βουλή. Δεσμευόμαστε ότι θα ενοποιήσουμε τις κοινοβουλευτικές ομάδες ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι;» ρώτησε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

«Ο πρόεδρος θα έχει το τιμόνι της παράταξης και θα καθοδηγεί τις δύο κοινοβουλευτικές ομάδες που δεν διαλύονται» απάντησε ο πρόεδρος του Ποταμιού και αποκάλυψε ότι το θέμα το έχει συζητήσει και συμφωνήσει με τη Φώφη Γεννηματά.

«Όταν δίνω τον λόγο μου τον τηρώ. Δεν διαλύονται οι δύο κοινοβουλευτικές ομάδες» επιβεβαίωσε τη συμφωνία η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και προχώρησε σε κάλεσμα συμμετοχής προς τους πολίτες ώστε να δώσουν δύναμη στον νέο φορέα και την ηγεσία του.

Ο δήμαρχος Αθηναίων ζήτησε από τον κόσμο να ψηφίσει για να σπάσει η κομματοκρατία και επέμεινε στην ανάγκη να υπάρχει μία κοινοβουλευτική ομάδα. Θέλουμε μια νέα ηγεσία, τόνισε και ο Γιάννης Μανιάτης. Πρέπει να πούμε ξακάθαρα στον κόσμο τι κόμμα δημιουργούμε, η κοινοβουλευτική ομάδα θα είναι μία, σημείωσε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Δε μπορούμε να σκηνοθετήσουμε τη διάλυση των κομμάτων που έδωσαν εντολή για τη διαδικασία, επισήμανε ο Απόστολος Πόντας. Πρέπει να εκφράσουμε τον κόσμο της δημιουργίας είπε ο Κωνσταντίνος Γάτσιος. Πολιτικό συνέδριο, για να ξέρει ο κόσμος τι ψηφίζει, ζήτησε ο Δημήτρης Τζιώτης.

Η συζήτηση εξελίχθηκε σε έξι κύκλους. Το πρώτο ερώτημα, κοινό προς όλους, έθεσε η συντονίστρια Δώρα Αναγνωστοπούλου: Αν δεν υπάρξει αυτοδυναμια με ποιο μεγάλο κόμμα θα συνεργαστείτε και ποια είναι η θέση σας για την απλή αναλογική;

Νίκος Ανδρουλάκης: Θα διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και θα επιδιώξουμε προγραμματική συμφωνία – Η απλή αναλογική δεν βοηθάει – Να σπάσουν οι μεγάλες περιφέρειες.

Γιώργος Καμίνης: Πάμε να χτυπήσουμε τη δεύτερη θέση – Οι συνεργασίες γίνονται σε προγραμματική βάση – Πιστεύω ότι το γερμανικό εκλογικό σύστημα είναι το ιδανικό για τη χώρα.

Γιάννης Μανιάτης: Αρνούμαι να αποδεχθώ τη λογική του συμπληρώματος – Το ερώτημα είναι αν συμφωνούν με τις προτάσεις μας ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Για τον εκλογικό νόμο: μικρό μπόνους και σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών.

Δημήτρης Τζιώτης: Δεν έχουμε καμία σχέση με τη δεξιά – Η ταυτότητά μας είναι κεντροαριστερά.

Κωνσταντίνος Γάτσιος: Όχι και στον ανερμάτιστο δημαγωγικό ΣΥΡΙΖΑ, όχι και στην πελατειακή ΝΔ – Αλλά αν υπάρξει εθνική ανάγκη πρέπει να συζητήσουμε μαζί της γιατί η χώρα χρειάζεται σταθερές κυβερνήσεις – Ασφαλής δρόμος στην καταστροφή η απλή αναλογική.

Απόστολος Πόντας: Πρόθεσή μας είναι να φτιάξουμε εμείς ένα μεγάλο κόμμα – Τσίπρας και Μητσοτάκης εκφράζυν συντηρητική πολιτική – Είμαι υπέρ της απλής αναλογικής, στο μέλλον οι κυβερνήσεις θα είναι συνεργατικές, με όριο εισόδου στο 5%.

Σταύρος Θεοδωράκης: Προς το παρόν δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ: υπάρχει μια τερατογένεση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ – Η χώρα δε μπορεί να μείνει ακυβέρνητη – Θα συνεργαστώ για την αλλαγή της απλής αναλογικής.

Φώφη Γεννηματά: Όσοι προσπαθούν να προεξοφλήσουν το εκλογικό αποτέλεσμα θα βρεθούν προ εκπλήξεων – Κανείς δε θα κρυφτεί πίσω από εμάς, όλοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους – Εκλογικό σύστημα με μικρό μπόνους για το πρώτο κόμμα (άνω του 42%), με σπάσιμο εκλογικών περιφερειών και ψήφο στον απόδημο εληνισμό.

Γιάννης Ραγκούσης: Είναι εύκολη απάντηση το όχι στον ΣΥΡΙΖΑ του Πάνου Καμμένου – Ο κ. Μητσοτάκης δεν πρέπει να πάρει από εμάς ψήφο εμπιστούνης – Οι πολίτες δε θέλουν να επαναληφθεί η κυβέρνηση Σαμαρά.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

The post Με δύο κοινοβουλευτικές ομάδες (ΔΗΣΥ- Ποτάμι) ο νέος φορέας μέχρι τις εθνικές εκλογές appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα