Με έντονη αστυνομική παρουσία η στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Χωρίς την παρουσία πολιτών, αλλά με έντονη αστυνομική παρουσία κοντά στην εξέδρα των επισήμων πραγματοποιήθηκε η στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού, σύσσωμου του υπουργικού συμβουλίου και της στρατιωτικής ηγεσίας.

Άνοιξαν όλοι οι σταθμοί του μετρό, δόθηκαν στην κυκλοφορία οι δρόμοι του κέντρου της Αθήνας,

μετά και την παρέλαση ομάδων Αγανακτισμένων με ελληνικές σημαίες.

Δεν θα λυγίσουμε, ανέφερε στη δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Πριν από την παρέλαση προηγήθηκε η δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και πρωθυπουργού. Επίσης, έγινε η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και η ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Την ώρα της έναρξης της παρέλασης ομάδας περίπου 20 ατόμων, στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος, φώναξε «κλέφτες» και «προδότες». Η ομάδα απομονώθηκε αμέσως από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Η αστυνομία προχώρησε σε προληπτικές προσαγωγές και τρεις συλλήψεις σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Μεταξύ των προσαχθέντων στο κέντρο της Αθήνας ήταν και ο εικονολήπτης του in.gr Μανώλης Παπαχρήστος.

Η λεωφόρος Αμαλίας παρέμεινε αποκλεισμένη από το ύψος του Ζαππείου μέχρι τη Βασιλέως Γεωργίου, ενώ η παρουσία αστυνομικών ήταν πολύ έντονη σε όλο το μήκος των οδών Αμαλίας και Πανεπιστημίου. Το ελικόπτερο της αστυνομίας έκανε περιπολίες από αέρος, ενώ πλήθος κόσμου ήταν συγκεντρωμένο, κατά μήκος της οδού Πανεπιστημίου από το ύψος της Βουκουρεστίου και κάτω.

Eπί ποδός βρέθηκαν 4.000 αστυνομικοί, ενώ σε επιφυλακή βρέθηκαν και εισαγγελείς για να ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία σε περίπτωση απόπειρας διακοπής της παρέλασης.

Οι δημοσιογράφοι και οι φωτογράφοι που κάλυψαν την παρέλαση είχαν διαπίστευση, ενώ οι αστυνομικοί έκαναν προληπτικούς ελέγχους σε ομάδες που εμφανίστηκαν κοντά στο χώρο των παρελάσεων με πανό.

Στον Πειραιά, xωρίς την παρουσία εκπροσώπου της κυβέρνησης και βουλευτών πραγματοποιήθηκε η στρατιωτική και μαθητική παρέλαση, την οποία παρακολούθησαν εκατοντάδες πολίτες.

Στη διάρκεια της παρέλασης, κατά την οποία δεν έλειψαν τα αντικυβερνητικά συνθήματα από ομάδες διαδηλωτών, ισχυρή ήταν η παρουσία της αστυνομίας.

«Θέλω να καταθέσω την ευγνωμοσύνη μου, αλλά και την υπερηφάνεια μου για την πάνδημη συμμετοχή του πειραϊκού λαού. Επίσης, να εκφράσω την αιοσοδοξία μου γιατί τα νιάτα του Πειραιά παρήλασαν φέτος με μεγαλύτερη πειθαρχία και ελληνοπρέπεια απο κάθε άλλη χρονιά» δήλωσε ο δήμαρχος Β. Μιχαλολιάκος και πρόσθεσε: «Οι όποιοι ελάχιστοι είτε υποκινούμενοι είτε αυτοβούλως, δεν μπορούν να σκιάσουν ούτε την αξία της επετείου ούτε τις δυνατότητες του ελληνικού λαού να προχωρήσει μπροστά».

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις από ομάδες διαδηλωτών, σχολίασε πως «ότι κάνουν οι νέοι και είναι με δική τους πρωτοβουλία είναι νεανικό και υγιές και θα πάρει τη μορφή του»

Keywords
Τυχαία Θέματα