Μετωπική κυβέρνησης-καθηγητών μετά το πρώτο κουδούνι στα σχολεία

«Καλή σχολική χρονιά με ανοικτά σχολεία, τους δασκάλους στη θέση τους και τα βιβλία στα θρανία» εύχεται ο υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος με μήνυμά του στο Twitter.

σχολεία άνοιξαν σήμερα, Τετάρτη, για τον αγιασμό, ωστόσο, η ΟΛΜΕ προχωρά από τη Δευτέρα σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Οι

δάσκαλοι εμφανίζονται έτοιμοι να συμπορευτούν με τους συναδέλφους τους στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Οι δάσκαλοι θα λάβουν τις οριστικές αποφάσεις την Πέμπτη, ενώ στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου θα απεργήσουν οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί.

Πάντως, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θ.Κοτσιφάκης, μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5 τόνισε ότι τους καθηγητές υποκινούν τα προβλήματα και όχι τα πολιτικά κόμματα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για το νέο Λύκειο, ο υπουργός Κ. Αρβανιτόπουλος έκανε έκκληση τόσο προς τους εκπαιδευτικούς όσο και προς τους μαθητές αλλά και τους γονείς να συμβάλουν σε κλίμα ομαλότητας ώστε να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία, ενώ επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση, κατηγορώντας την για μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Απευθυνόμενος ιδιαίτερα προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αρβανιτόπουλος τον κατηγόρησε ότι έχει εισέλθει «σε μια ολισθηρά ατραπό».

«Επιλέξατε ως πεδίο σύγκρουσης την εκπαίδευση για μικροπολιτικά οφέλη με ομήρους γονείς και μαθητές. Είναι επιλογή σας. Εμείς δεν θα σας ακολουθήσουμε γιατί εμείς πιστεύουμε ότι η εκπαίδευση πρέπει να είναι πεδίο σύγκλισης και συναίνεσης» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την επιστολή της ΟΛΜΕ προς τους μαθητές, σημείωσε ότι δεν θα την σχολιάσει ως πολιτικός αλλά ως παιδαγωγός και πρόσθεσε: «Ουδέποτε θα απέστελνα τέτοια επιστολή. Τα αφήνω στην κρίση των ελλήνων πολιτών. Γνωρίζουν, κατανοούν και αποφασίζουν. Εμείς παίρνουμε αποφάσεις για δημόσια δωρεάν παιδεία, οικοδομούμε το σχολείο της γνώσης».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) τόνισε ότι «μπορούμε να βρούμε λύσεις παρά το αυστηρό δημοσιονομικό πλαίσιο».

«Το βασικό είναι τα σχολεία να λειτουργούν, να είναι ανοικτά, να μη δημιουργούνται προβλήματα στα παιδιά και στις οικογένειές τους. Όλα τα άλλα μπορούμε να τα συζητήσουμε καλόπιστα και να βρούμε λύσεις» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Τσίπρας: Θα φέρουμε πίσω όσους έφυγαν με διαθεσιμότητα

Επίθεση στην κυβέρνηση για τη διαθεσιμότητα των καθηγητών εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βρέθηκε στο 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας για τον αγιασμό.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είπε ότι την επόμενη χρονιά όλοι οι καθηγητές που βγήκαν σε διαθεσιμότητα θα έχουν επιστρέψει στις θέσεις τους.
Πηγή in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα