Μια ιταλίδα από την Κυψέλη

Η… διαδρομή από τα Λονδίνα στις ταβέρνες της Καισαριανής και η γαρνιτούρα δενδρολίβανο!

Την ελληνική ταινία «Μια Ιταλίδα από την Κυψέλη» θυμίζει ο μάγειρας του πρωινού προγράμματος του MEGA, Άκης Πετρετζίκης, όπως χαρακτηριστικά υποστηρίζουν έμπειροι γνώστες της μαγειρικής τέχνης, αλλά και των μυστικών διαφόρων εθνικών κουζινών! Τις αδυναμίες όμως του «κολλημένου» μάγειρα με την Αγγλία θυμήθηκε γνωστός σεφ,

παρακολουθώντας την εκτέλεση συνταγής με βάση το μοσχαρίσιο συκώτι και το κόκκινο λάχανο στην πρωινή εκπομπή του μεγάλου καναλιού την περασμένη εβδομάδα.

Ποταμός οι παρατηρήσεις του, για αυτό και απομονώσαμε ορισμένες φράσεις:

- Δείγμα αδεξιότητας, αλλά και «ψωνισμένου» μάγειρα η επιμονή του να κοπανάει (προκαλώντας εκκωφαντικό θόρυβο) το μαχαίρι στην τάβλα που κόβει τα υλικά του. Χαρακτηριστικό πολωνών μαγείρων στις κουζίνες του Λονδίνου!

- Με το που προσγειώνεσαι όμως στο Λονδίνο (για να γίνεις μάγειρας), το πρώτο πράγμα που μαθαίνεις είναι το κόκκινο κρεμμύδι και αμέσως μετά το κόκκινο λάχανο. Υλικά που στις εν λόγω κουζίνες χειρίζονται οι βοηθοί.

- Στην εκτέλεση της συγκεκριμένης συνταγής είδαμε την γκρικ βερσιόν, αφού κόκκινο λάχανο κάνουν στην Αυστρία, την Γερμανία, την Αγγλία κά …Φυσικά σε άλλο επίπεδο από αυτό που ανέπτυξε ο «θορυβοποιός» μάγειρας και καλά, εκ Λονδίνου, αφού συνήθως τα αναμειγνύουν με μπόλικα μπαχαρικά.

- Εκεί όμως που προδόθηκε ο επαρχιωτισμός του ήταν στο στήσιμο του πιάτου. Ειδικά με την τοποθέτηση ωμού κλωναριού από δενδρολίβανο! Συναντάται σε σχολές μαγειρικής και σε ξενοδοχεία all inclusive της Κρήτης που χρεώνουν 5 ευρώ την ημέρα για όσο φας!

- Αν η εμπειρία του όμως είναι σε εστιατόρια του Λονδίνου και όχι σε ταβέρνες της Καισαριανής, θα γνώριζε ότι στο πιάτο δεν βάζουμε ποτέ κάτι που δεν τρώγεται… Αλλιώς θα σερβίραμε την καρυδόπιτα με γαρνιτούρα, τσόφλια από καρύδι!

Keywords
Αναζητήσεις
mia italida apo tin kipseli
Τυχαία Θέματα