Μήπως δεν ορκιστεί τελικά ο Ράπανος; Ανοίγει ο δρόμος στον Σταύρο Δήμα

Έντονα πλέον ακούγεται ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αντικατασταθεί ο Βασίλης Ράπανος ο οποίος σημειωτέων δεν έχει ορκιστεί ακόμα στο Υπ. Οικονομικών με τα ονόματα του Σταύρου Δήμα και του Γιώργου Ζαννιά ενώ στο κάδρο βρίσκεται και ο κύριος Στουρνάρας.

Περισσότερες πιθανότητες πάντως συγκεντρώνει… ο Σταύρος Δήμας

ο οποίος είχε ακουστεί έντονα για το Υπ. Οικονομικών και πριν το σχηματισμό της κυβέρνησης.

Όλα βεβαία θα εξαρτηθούν από… το κύριο Ράπανο για το εάν τελικά θελήσει ή όχι να ορκιστεί νέος υπουργός των Οικονομικών!

Ενημερωμένες καλά πηγές αναφέρουν ότι… ο Αντώνης Σαμαράς σκέφτεται σοβαρά τή λύση Σταύρου Δήμα για να του αναθέσει το χαρτοφυλάκιο του Οικονομίας λαμβάνοντας υπόψη του ότι ο κύριος Δήμας έχει εξαιρετικές γνωριμίες με τους Ευρωπαίους ηγέτες στο εξωτερικό κάτι το οποίο θα βοηθούσε πολύ στην επίλυση πολλών προβλημάτων της χώρας μας.

Σίγουρο πάντως είναι…ότι οι όποιες εξελίξεις πάνω στο θέμα της ορκωμοσίας ή όχι του νέου Υπουργού Οικονομικών θα καθοριστούν από τις ίδιες τις προθέσεις του κυρίου Ράπανου αφού τίποτε δεν έχει αλλάξει από πλευράς του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ως προς την αρχική τοποθέτησή του.

Σημειωτέων… είναι ότι η θητεία του κυρίου Δήμα στο Υπ. Εξωτερικών ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη και ό ίδιος είχε ζητήσει από τον Αντώνη Σαμαρά να μην μετέχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα δεν θα μπορούσε όμως να αρνηθεί την οποιαδήποτε συμμετοχή του στον Αντώνη Σαμαρά!

Χρειάζομαι… χρόνο να διαβάσω τα νέα βιβλία μου είχε δηλώσει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του!

Πάντως το βαρύ φορτίο της οικονομίας έχει προς το παρόν επάνω του ο κύριος Γιώργος Ζαννιάς ό οποίος και θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας με τους κκ Αβραμόπουλο και Σταϊκούρα στη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες 28-29 Ιουνίου μετά από απόφαση του πρωθυπουργού!

Είναι… θέμα χρόνου πάντως οι εξελίξεις για το Υπ. Οικονομικών…

Ράπανος ή Δήμας ;

Ίδωμεν…

Nίκος Κούτρικας
Οικονομικος συντάκτης
μέλος της ΕΣΗΕΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα