Νέα «αόρατη» εγκύκλιος του ΙΚΑ χρεώνει και ταλαιπωρεί τους ασφαλισμένους

Αληθινό περιστατικό στο υποκατάστημα της Καλαμάτας – email αναγνώστριας στο Enimerosi24

Αθάνατο ελληνικό κράτος με τις υπηρεσίες σου! Δεν φτάνει που κόβουν τις συντάξεις, μάς ταλαιπωρούν κιόλα περιφέροντάς μας από εδώ κι από κει δίχως καμία ευαισθησία στο ΙΚΑ. Το παρακάτω περιστατικό συνέβη στο ΙΚΑ της Καλαμάτας.

Η αναγνώστρια του Enimerosi24

αναφέρει ότι επισκέφτηκε την προηγούμενη εβδομάδα το ΙΚΑ για να της γράψουν εξετάσεις τις οποίες πρέπει να κάνει σε ιδιωτικό μικροβιολογικό ιατρείο, πληρώνοντας συμμετοχή. Η γιατρός όμως αρνήθηκε να το κάνει επικαλούμενη νέα εγκύκλιο που της το απαγορεύει και είπε στην ασφαλισμένη ότι μπορεί πλέον μόνο όταν αυτές γίνουν στο ΙΚΑ. Όταν η ασφαλισμένη αντέτεινε ότι πάντα γινόταν και, ζήτησε να δει την εγκύκλιο, εκείνη της απάντησε με απάθεια «δεν την έχω αυτή τη στιγμή εδώ, αλλά μου το έχουν πει»!

Ωστόσο, η ασφαλισμένη επέμεινε λέγοντας ότι αν πάει στο ιδιωτικό της ιατρείο και πληρώσει τα 10 ευρώ θα μπορεί κάλλιστα να της τις γράψει και ζήτησε στη συνέχεια να δει τον διευθυντή. Ο τελευταίος δέχθηκε «κατ’ εξαίρεση» να της τις γράψουν και όταν η ασθενής πήγε στην γιατρό, αυτή πάλι αρνήθηκε λέγοντας της χαρακτηριστικά «τρέμει το χέρι μου, δεν μπορώ να το κάνω»!

Με τα πολλά, τελικά η ασφαλισμένη υποχώρησε και δέχθηκε να κάνει τις εξετάσεις στο ΙΚΑ παρά το ότι όπως είχε εξηγήσει νωρίτερα, δεν μπορεί να στήνεται από το ξημέρωμα και να περιμένει, όπως απαιτεί η διαδικασία…

Αποτέλεσμα, όταν στα μέσα της εβδομάδας πήγε από νωρίς για να κάνει τις εξετάσεις (σσ κατοικεί περίπου 40χλμ έξω από την Καλαμάτα) είχε χαλάσει το μηχάνημα και δεν μπορούσαν να γίνουν! Μάλιστα όταν ζήτησε να μάθει πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη, της απάντησαν χαλαρά, «από εβδομάδα και βλέπουμε»! Και φυσικά είναι εξαγριωμένη μη μπορώντας να καταλάβει προς τι όλη αυτή η κοροϊδία να πληρώνει 35 χρόνια ως εργαζόμενη κανονικά τις εισφορές της και να της επιφυλάσσουν τέτοια ταλαιπωρία. Κράτος μπάχαλο, ου μπλέξεις!

Keywords
Τυχαία Θέματα