Νέα πορεία προς τη Βουλή στη μνήμη του Αλέξη

Mέλη της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ και κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς ξεκίνησαν λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης πορεία από τα Προπύλαια προς τη Βουλή για τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Στις 9 το βράδυ έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στα Εξάρχεια στο σημείο όπου έπεσε νεκρός ο 15χρονος μαθητής.

Σε επεισόδια περιορισμένης έκτασης που είχαν προηγηθεί νωρίς το απόγευμα, η αστυνομία

προχώρησε σε 19 προσαγωγές και 3 συλλήψεις.

Δεκάδες ξεχωριστά συλλαλητήρια πραγματοποιούνται την Πέμπτη κατά της αστυνομικής και παρακρατικής βίας, καθώς και κατά της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

Κλειστή η οδός Πανεπιστημίου και οι σταθμοί του Μετρό στο Σύνταγμα και το Πανεπιστήμιο.
Στη Θεσσαλονίκη, διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και μολότοφ κατά αστυνομικών έξω από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, και η Αστυνομία προχώρησε σε 5 προσαγωγές.

Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι ξεκίνησε η συγκέντρωση μαθητών και σπουδαστών στα Προπύλαια.Στις 12:45 ξεκίνησε η πορεία προς το ΣύνταγμαΣτις 13:00 η πορεία -περίπου 1.500 άτομα- έφτασαν στην Γεωργίου Α’ στα ξενοδοχείαΣτις 13:15 η πορεία κατευθύνθηκε και πάλι προς την Πανεπιστημίου για να κατέβει προς τα Προπύλαια.Στις 13:30 η πορεία έφτασε στην Ομόνοια, όπου επικράτησε ένταση, όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να προσαγάγουν έναν μαθητήΣτις 13:40 οι μαθητές και οι σπουδαστές διασκορπίστηκαν προς την Αγ.Κωνσταντίνου, την Πειραιώς και τους γύρω δρόμους.Στις 13:50 στην Ομόνοια έφτασε και το τελευταίο μπλοκ διαδηλωτών.Στις 14:00 μικρή ομάδα διαδηλωτών πέταξε μολότοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ επί της Ιπποκράτους. Οι αστυνομικοί έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών.
Πηγή in.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα