Νικητές: Ψυχάρης, Τρίμης – Χαμένοι: ΕΣΗΕΑ, εργαζόμενοι

Έληξε η τριήμερη αναμέτρηση ΔΟΛ-ΕΣΗΕΑ και ο απολογισμός των εχθροπραξιών έχει φυσικά νικητές και ηττημένους. Μεγάλος νικητής ο Σταύρος Ψυχάρης που επέβαλε την απόφαση του να απολύσει δύο συγκεκριμένες εργαζόμενες και ειδικά εκείνη που είχε συνδικαλιστική δράση. Τα ΝΕΑ κυκλοφόρησαν κανονικά

όλες τις μέρες των κινητοποιήσεων, το ΒΗΜΑ θα κυκλοφορήσει κανονικά, το ραδιόφωνο σίγησε πρακτικά για μια μέρα και οι μόνες απώλειες για τον ΔΟΛ ήταν ότι δεν λειτούργησαν τα sites τα οποία όμως έχουν ως πάρεργο στο ΔΟΛ. «Αυτή τη στιγμή τουλάχιστον ο Ψυχάρης αλλά και η ηγετική ομάδα του ΔΟΛ όχι απλά αδιαφορούν για τα ψηφιακά μέσα αλλά αν γίνει και μια σχετική εισήγηση δεν αποκλείεται να τα κλείσουν κιόλας. Κατάφεραν να απαξιώσουν ακόμη και το in.gr ! Το περίεργο στην υπόθεση είναι ότι στο οργανόγραμμα επικεφαλής των ψηφιακών μέσων του ΔΟΛ είναι ο μεγάλος υιός του Ψυχάρη. Ετσι λοιπόν μικρό το κακό για τη διοίκηση του ΔΟΛ ότι δεν λειτούργησαν τα sites. Εννοείται ότι πιο πολύ τον ένοιαζε τον Ψυχάρη να διώξει την συνδικαλίστρια» μας λένε συνάδελφοι στη Μιχαλακοπούλου. «Ποιό είναι το συμπέρασμα λοιπόν μετά από όσα έγιναν; Ο ΔΟΛ νίκησε κατά κράτος τους πάντες. Ποιό είναι το μήνυμα που πέρασε ο Ψυχάρης; Οτι στον ΔΟΛ δεν περνάει ο συνδικαλισμός και όποιος τον ενοχλεί απομακρύνεται και το μαγαζί λειτουργεί μια χαρά, οι εφημερίδες και τα άλλα έντυπα κυκλοφορούν κανονικά και με τον νόμο» μας λέει άλλος συνάδελφος.

Ο Τρίμης

Στους νικητές ο Τρίμης, αλλά και ο Ράμμος, που ήταν υπέρμαχοι της τυφλής σύγκρουσης χωρίς σχέδιο και οργάνωση. Ενόψει εκλογών στην ΕΣΗΕΑ κέρδισαν συνδικαλιστικούς πόντους ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Χαμένη φυσικά η ΕΣΗΕΑ που για πολλοστή φορά δεν μπόρεσε να οργανώσει μια κινητοποίηση της προκοπής, αφού και όλες οι απεργίες κηρύχτηκαν παράνομες και επί της ουσίας χάθηκαν όλοι οι στόχοι. Οι δύο κοπέλες παρέμειναν απολυμένες και τόσο τα ΝΕΑ όσο και το ΒΗΜΑ κυκλοφόρησαν κανονικά. «Καλά μην έχετε καμιά αυταπάτη ότι ενδιαφερόταν κανείς στην ΕΣΗΕΑ για τις δύο κοπέλες. Δεν έκαναν καμία ουσιαστική κίνηση για να μην χάσουν τη δουλειά τους. Επίσης ήξεραν πολύ καλά ότι η μέθοδος που επέλεξαν απλά θα ταλαιπωρούσε τους υπόλοιπους εργαζομένους στον ΔΟΛ χωρίς αποτέλεσμα αφού οι απεργίες έτσι που τις έκαναν ήταν δεδομένο ότι θα έβγαιναν παράνομες και οι εφημερίδες θα κυκλοφορούσαν κανονικά. Δεν τους ένοιαζε. Αυτοί απλά ήθελαν να κάνουν συνδικαλιστική γυμναστική ενόψει εκλογών. Οι άνθρωποι είναι εκτός τόπου και χρόνου. Η πλάκα είναι ότι βάζουν και περιφρουρήσεις στις απεργίες. Δεν καταλαβαίνουν ότι πλέον υπάρχει το Internet και όλοι όταν υπάρχει απεργία δουλεύουν στο σπίτι τους.

Ούτε καν τους νοιάζει ότι αποδυναμώνουν την ΕΣΗΕΑ ως σωματείο με αυτά που κάνουν. Δηλαδή δεν τίθεται ποτέ στο τραπέζι μετά από μια κινητοποίηση το τι συνέβη. Να κάτσουν να δουν τι λάθος έγινε να μην ξαναγίνει και κάνουν κάθε φορά τα ίδια ανεπιτυχή πράγματα. Δεν υπάρχει επίσης καμία αυτοκριτική. Δεν λέει κανείς ότι αποτυγχάνουμε συνεχώς στους στόχους που θέτουμε και αποχωρούμε να έρθει κανένας άλλος μπας και τα κάνει καλύτερα. Χάθηκε το παιχνίδι με τις συλλογικές συμβάσεις, ο ΕΔΟΕΑΠ πάει από το κακό στο χειρότερο, δεν μπορούν εδώ και 3-4 χρόνια να οργανώσουν μια πετυχημένη κινητοποίηση, απολύονται πλέον παντού και οι συνδικαλιστές και όλοι αυτοί που είναι στο ΔΣ πολλοί εξ αυτών μάλιστα για πολλά χρόνια εξακολουθούν όχι μόνο να παραμένουν εκεί, αλλά αν τους ρωτήσεις θα σου πουν ότι αυτοί τα κάνουν καλά και ότι φταίει η άτιμη η κοινωνία, το σύστημα, η διαπλοκή κλπ κλπ και ότι στην τελική εκείνοι λαμβάνουν κάθε φορά ψήφους στις εκλογές και βγαίνουν, οπότε όλα καλά. Αυτοί είναι νόμιμα εκλεγμένοι σου λένε άσχετα με το ότι η ΕΣΗΕΑ επι της ουσίας δεν υπάρχει πλέον. Τέτοια λένε αν τους ρωτήσεις» μας είπε συνταξιούχος πλέον συνάδελφος που ήταν ενεργός συνδικαλιστής επί 20 χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα