Ο Jake Gyllenhaal και η Γαλλική Μουσική Σχολή Βίας!

Στην τάση που λέει πως τα credits ενός ηθοποιού ανεβαίνουν με μια guest εμφάνιση σε video clip παρανοημένου καλλιτέχνη, το νέο blockbuster man του Χόλυγουντ θυμάται τις καλές του στιγμές ως it boy (τότε που κυνήγαγε κουνελάκια στο «Donnie Darko») και γίνεται serial killer με εμφανή όρεξη για εικοσάχρονα hipster εκ Παρισίων στο electro ύμνο «Time

To Dance» των Γάλλων Shoes.

Στο ούτε λίγο ούτε πολύ οκτάλεπτο video clip που συζητείται εντόνως για την ωμότητα και τη βιαιότητα των σκηνών του, o Jake Gyllenhaal αφήνεται με θαυμαστή ερμηνευτική αποτελεσματικότητα στις κινηματογραφικές εντολές του σκηνοθέτη Daniel Wolfe δίνοντας έτσι μια ενδιαφέρουσα απάντηση σε όλους αυτούς που βιάστηκαν να τον ξεγράψουν κατηγορώντας τον για ξεκάθαρη εμπορική κατεύθυνση στην επιλογή των ρόλων του.

Το «Time to Dance» έκανε για πρώτη φορά την εμφάνιση του  στο περσινό ντεμπούτο των Shoes με τίτλο “Crack My Bones”.

Το clip

Και για να μη ξεχνάμε: Πέντε guests σε video clip που πέρασαν στην ιστορία (για άλλους λόγους το καθένα)

O Christopher Walken χορεύει στο «Weapon of Choice» του Fat Boy Slim και δίνει το ερέθισμα (αργότερα) στο Γιάννη Λάτσιο για δεύτερη καριέρα στο «Dancing with the stars»

O Bruce Springsteen τραγουδάει στη σκηνή το «Dancing in a dark» και ξαφνικά σηκώνει νεαρή τυχερή δεσποινίς για να χορέψουν μαζί μια γυροβολιά. Μεγαλώσαμε μισώντας τη για τη καλή της τύχη, μέχρι που ανακαλύψαμε πως ήταν ηθοποιός και έπαιζε στα Φιλαράκια τη Μόνικα.

Ο Donald Sutherland τρελός επιστήμων στο «Cloudbusting» της Kate Bush προσπαθεί να ανεβάσει πάνω στο βουνό ένα μηχάνημα που μάλλον μπορεί να αλλάζει τον καιρό  (είναι ‘80ς και δεν είμαστε σίγουροι για τίποτα) και το αρχαίο μουσικό πρόγραμμα «Μουσικόραμα» της τότε ΕΡΤ  επιλέγει για τουλάχιστον μία σαιζόν να κλείνει ΚΑΘΕ εκπομπή με αυτό. Ποτέ δεν μάθαμε γιατί.

Η Daryl Hanna ως υπέροχο cow girl της Δύσης αποπλανεί τον Robie Williams στο «Feel» και αυτός μαθαίνει επιτέλους να ιππεύει άλογα και να χαμογελάει με πραγματικό νόημα στη κάμερα .

O Adrien Brody στο «A sorta Faitytale» της Tori Amos γίνεται ψηφιακά, πόδι (!) και κερδίζει πανηγυρικά το guest της πιο αλλόκοτης εμφάνισης σε video clip από καταβολής κόσμου (κατά τα άλλα όπως πάντα υπέροχος).

Δ.Π.

Keywords
Τυχαία Θέματα