Ο Αντώνης Σαμαράς διορίζει «ψυχίατρο» στη γενική γραμματεία του πρωθυπουργού στο Μαξίμου

Οταν ήταν ο Γεώργιος Παπανδρέου στη κυβέρνηση είχε διορίσει τότε γενική γραμματέα την Ρεγγίνα Βάρτζελη και αντικείμενό της ήταν η υποβοήθηση του έργου του πρωθυπουργού στο Μαξίμου !Το ρόλο αυτό… θα τον αναλάβει σήμερα μετά την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά πλέον ένας ψυχίατρος ο γνωστός Δημήτρης Βαρτζόπουλος

(με ταλέντο στη δημόσια διοίκηση) πρώην υφυπουργός Υγείας από την Θεσσαλονίκη !

Τελικά το Μαξίμου… «χρειάζεται τον ψυχίατρό του» τονίζουν πολιτικοί κύκλοι γύρω από τον πρωθυπουργό ό στόχος βέβαια είναι το Μαξίμου να συντονίζει το έργο των υπουργείων αφού παρατηρείται τελευταία έλλειψη συντονισμού και ασυνεννοησία !

Θα συνεχίσουν όμως να συνομιλούν με υπουργούς για να επιλύουν διαφορές εάν τις επιλύουν τελικά (κρατώ… πολλές επιφυλάξεις) ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης (για τον μόνο που… τρέφω κάποιες ελπίδες) ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης και του υπουργικού συμβουλίου, ο δ/ντης του γραφείου του πρωθυπουργού και ο δ/ντης του γραφείου τύπου (ο οποίος όμως είναι… εξαφανισμένος από τους δημοσιογράφους εδώ και καιρό) !

Με βάση λοιπόν το σχέδιο του… Αντώνη Σαμαρά θα επαναλειτουργήσει έτσι η γενική γραμματεία πρωθυπουργού που είχε δημιουργηθεί επί κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρέου αλλά ατόνησε και δεν λειτούργησε επί Λουκά Παπαδήμου.

Ο «Βαρτζό»…για τους φίλους του ή Δημήτρης Βαρτζόπουλος είναι προσωπικός φίλος του Σαμαρά και είναι για τις δύσκολες αποστολές του Μαξίμου αφού τα προβλήματα μένουν άλυτα και λιμνάζουν στο Μαξίμου λόγω ασυνεννοησίας… κάνοντας τον πρωθυπουργό να σκέφτεται ακόμα και πρόωρες εκλογές!

Επίσης… για να προωθηθούν τα 89 διαρθρωτικά μέτρα prior actions και επομένως να δοθεί και το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δις ευρώ σχηματίστηκε στο Μαξίμου και μια νέα ομάδα, “κρούσης” όπου απαρτίζεται από τέσσερα πρόσωπα η task force του Μαξίμου όπου συμμετέχουν εκτός από τον κ.Παπασταύρου, ο κ. Μπαλτάκος αλλά και οι Γενικοί Γραμματείς του υπουργείου οικονομικών, Γιώργος Μέργος και Χριστίνα Παπακωνσταντίνου. Σκοπός να προωθηθούν όλες οι διαρθρωτικές αλλαγές του επόμενου διαστήματος…

Εγώ πάντως ξέρω ότι… ο «Βαρτζό» θα τους βάλει τα γυαλιά όλων των κατοίκων του Μαξίμου όπου σήκωσαν «αμανέ» και διοικούσαν με το «αλάθητο του Πάπα» αποκλείοντας δυνατά στελέχη από την κρατική μηχανή προωθώντας αρεστούς και όχι μόνο και ρίχνοντας λάσπη στους μη αρεστούς !!!

«Βαρτζό»…θεράπευσε τους όλους τονίζουν πολιτικά στελέχη που είναι εκτός…!

Ευτυχώς… που το κατάλαβε ο Αντώνης Σαμαράς διότι εκτός από ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΌΣ που είναι σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα του economist, ξέρει πια… ότι πολλά στελέχη στην Ελλάδα θέλουν και τον… ΨΥΧΊΑΤΡΌ ΤΟΥΣ για να προχωρήσει το έργο της κυβέρνησης !!!

Nίκος Κούτρικας
Δημοσιογράφος
μέλος της ΕΣΗΕΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα