Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης προ(σ)καλεί designers και χάκερ να επανεφεύρουν τα δημόσια σταθερά τηλέφωνα

Τα δημόσια σταθερά τηλέφωνα και οι τηλεφωνικοί θάλαμοι με κερματοδέκτες βρίσκονται όλο και πιο σπάνια στους δρόμους της Νέας Υόρκης καθώς πληρώνουν το αντίτιμο της παντοδυναμίας των κινητών συσκευών, αλλά τώρα ο δήμαρχος Μπλούμπεργκ φιλοδοξεί να τους δώσει νέα ζωή με μια ενδιαφέρουσα ιδέα.

Προκήρυξε χθες ένα δημόσιο διαγωνισμό απευθύνοντας κάλεσμα στους αναρίθμητους designers και χάκερ της πόλης να σχεδιάσουν και να καταθέσουν τις πιο ευφάνταστες ιδέες τους για το δημόσιο τηλέφωνο του 21ου αιώνα.

Όπως

διαβάζουμε στο Techcrunch, από τα 35.000 τηλέφωνα που υπήρχαν στους δρόμους της Νέας Υόρκης τη δεκαετία του ’90 έχουν απομείνει περίπου 11.000. Με μια σειρά από συμβάσεις με παρόχους τέτοιων τηλεφώνων να λήγουν το επόμενο χρονικό διάστημα, η δημοτική αρχή σκέφτηκε να προχωρήσει το θέμα μερικά βήματα πιο μακριά. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία όμως δεν είναι τελείως απρόσμενη καθώς τον περασμένο Απρίλιο είχε ανακοινωθεί το σχέδιο να ενσωματωθούν σε 250 από τους υπάρχοντες τηλεφωνικούς θαλάμους οθόνες αφής 32 ιντσών, ενώ ένα πιλοτικό πρόγραμμα που ξεκίνησε τον Ιούλιο μετέτρεψε αρκετούς άλλους σε κόμβους ασύρματου διαδικτύου.

Αξιωματούχος του δήμου κάλεσε χθες τους ενδιαφερόμενους να αφήσουν τελείως ελεύθερη τη φαντασία τους λέγοντας ότι οι συμμετοχές «δεν χρειάζεται καν να μοιάζουν με δημόσια τηλέφωνα».

Δεκτές θα γίνουν ακόμα και συμμετοχές που περιλαμβάνουν εικονικά πρωτότυπα, αλλά και γενικές ιδέες. Οι 15 καλύτερες συμμετοχές θα παρουσιαστούν τον Μάρτιο και θα κριθούν από πάνελ διακεκριμένων επαγγελματιών του χώρου. Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός έως τις 18 Φεβρουαρίου του 2013, μόνο για κατοίκους των ΗΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα