Ο Θεοδωράκης τα «χώνει» στις πρωινές εκπομπές

Ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν είναι ούτε ο δημοσιογράφος των τηλεοπτικών παραθύρων, ούτε ξεκατινιάζεται στις τηλεοπτικές ρούγες για να κάνει ντόρο γύρω από το όνομά του. Τα κείμενα και οι εκπομπές του, λένε όσα θέλει να πει, ενώ τα υπόλοιπα τα κρατάει για τον εαυτόν του. Άρα δύσκολα θα τον κατηγορήσει κάποιος για υποκινητή στημένων καβγάδων με σκοπό να αποσπάσει την προσοχή των media.

Προφανώς, με πρόθεση να διατυπώσει την πολιτική του θέση και να μεταφέρει ως δημοσιογράφος τη βαρεμάρα της κοινωνίας, τα «χώνει» στις

ανέμπνευστες πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές που βρίσκονται σε πνευματικό τέλμα, «κατηγορώντας τες» ότι έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την ύπαρξη στον πολιτικό χάρτη κομμάτων όπως το, ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ και οι ΑΝΕΛ. Ταυτόχρονα όμως, τις εκθειάζει παρά την παρακμή τους, αναγνωρίζοντας – στην ουσία, τη δύναμή τους να συντηρούν νεκρούς πολιτικούς οργανισμούς, αλλά και να συνομιλούν με ορισμένα αμφιλεγόμενα κομμάτια της κοινωνίας, τα οποία με την ψήφο τους καθορίζουν καταστάσεις και επιβάλλουν συμπεριφορές!

Διαβάστε τι έγραψε για τις πρωινές εκπομπές, «Δεν θέλουμε δημοσκόπηση για να καταλάβουμε ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, όπως και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εξαφανίζονται σιγά-σιγά από τον πολιτικό χάρτη. Τα κόμματα αυτά υπάρχουν πια μόνο χάρη των τηλεοπτικών παραθύρων. Και με όλο το σέβας στους σκληρά εργαζόμενους πρωινούς εκπομπάρχες, νομίζω ότι το θέαμα είναι πια αστείο. Κάθε πρωί ένας ΑΝΕΛ μαλώνει με έναν ΠΑΣΟΚ για το Καστελόριζο ή τον Άκη ενώ ένας ΔΗΜΑΡ μονολογεί ότι όλα θα ήταν αλλιώς στη χώρα αν ο Σαμαράς δεν έκλεινε την ΕΡΤ… Λυπάται ο κόσμος και δίνει ένα 3 με 5%. Η ζωή όμως είναι αλλού» διαπιστώνει ο Σταύρος Θεοδωράκης όπως και ο Μίλαν Κούντερα πριν 45 χρόνια!

Ολόκληρο το άρθρο του δημοσιογράφου εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα