Ο τηλεμαραθώνιος UNICEF 2013 στη Δημόσια Τηλεόραση

Απόψε στις 19:00

Τον τηλεμαραθώνιο θα παρουσιάσουν ο Κώστας Φραγκολιάς, η Βίκυ Παγιατάκη, ο Θανάσης Πάτρας, ο Γιώργος Λιανός, η Μαίρη Συνατσάκη, ο Αντώνης Λουδάρος, η Ματθίλδη Μαγγίρα, η Mελίνα Ασλανίδου, η Σοφία Βογιατζάκη, η Βίκυ Σταυροπούλου, ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, ο Aλέξανδρος Μπουρδούμης, η Ελισάβετ Μουτάφη, η Μαριάννα Τουμασάτου και ο Γιάννης Αϊβάζης.

Το μουσικό κομμάτι του τηλεμαραθωνίου θα καλύψουν ο Αγάθωνας,

ο Γιώργος Μαργαρίτης, ο Χρήστος Παπαδόπουλος με τον Γιώργο Σαρρή, τα «Κίτρινα Ποδήλατα», η Μελίνα Ασλανίδου, η Φωτεινή Βελεσιώτου, η Ελένη Πέτα και η Γιώτα Νέγκα.

Τη φετινή διοργάνωση θα στηρίξουν με την παρουσία τους πολλοί αθλητές, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, ηθοποιοί, ακαδημαϊκοί καθώς και επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων.

Κατά τη διάρκεια του Τηλεμαραθωνίου θα γίνουν συνδέσεις με όλους σχεδόν τους μεγάλους ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Ηράκλειο, τη Λάρισα και την Αλεξανδρούπολη, καθώς και με τα δελτία ειδήσεων όλων των μεγάλων καναλιών εθνικής εμβέλειας.

Τα σχολεία θα δώσουν και φέτος το «παρών» με κουμπαράδες, αλλά και με εθελοντική εργασία. Ξεχωριστό κομμάτι του Τηλεμαραθωνίου θα είναι φέτος η υιοθέτηση τριών ορφανοτροφείων της χώρας μας, το «Μέλισσα» στη Θεσσαλονίκη, το Θηλέων της Λαμίας και το «Χατζηκώνστα» στην Αθήνα. Τα τρία ορφανοτροφεία φιλοξενούν συνολικά 500 παιδιά ηλικίας από 4 μηνών έως και 19 ετών και συντηρούνται σε μεγάλο βαθμό στις δωρεές εθελοντών. Με αφορμή τον Τηλεμαραθώνιο, η Unicef κατάφερε να κινητοποιήσει μεγάλες εμπορικές εταιρείες, έτσι ώστε με τις προσφορές τους να αντιμετωπίσουν κάποια από τα σοβαρά προβλήματα επιβίωσης που έχουν.

Ο τίτλος της φετινής διοργάνωσης είναι «Υποσιτίζονται και είναι παιδιά» και ο στόχος είναι να συμβάλει – μέσα σε συνθήκες μεγάλης οικονομικής κρίσης για τη χώρα μας – στη μείωση του θανατηφόρου υποσιτισμού, που σήμερα δεν μαστίζει μόνο τις χώρες του Τρίτου Κόσμου, αλλά και τον δυτικό κόσμο, ακόμη και την Ελλάδα.

Η Εθνική Ελληνική Επιτροπή της Unicef βρίσκεται στο πλευρό όλων των παιδιών σε όλο τον κόσμο ανεξαρτήτου χρώματος, φύλου, θρησκείας ή φυλής και δίνει καθημερινά μάχη για την εξάλειψη του υποσιτισμού. Ο φετινός τηλεμαραθώνιος περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά έχει ανάγκη τη στήριξη όλων μας. Η Unicef Hellas απευθύνεται στην αλληλεγγύη όλων μας και μας ζητά να συμμετάσχουμε στο δύσκολο έργο της.

Keywords
Τυχαία Θέματα