Όχι άλλο κάρβουνο με τις μυστικές δημοσκοπήσεις…

Οι συνεχείς διαρροές και η φιλολογία αναφορικά με τα ποσοστά των μυστικών δημοσκοπήσεων προσπαθούν απεγνωσμένα να διαμορφώσουν το κλίμα λίγες μόνο μέρες πριν από την εκλογική αναμέτρηση.

Τα δημοσιεύματα για τις μυστικές δημοσκοπήσεις -των οποίων η αξιοπιστία είναι παντελώς αβέβαιη- έχουν γίνει ένα ακόμα εργαλείο προπαγάνδας και διαμόρφωσης ευνοϊκού για τη ΝΔ κλίματος. Αυτό άλλωστε τους το επιτρέπει το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις

είναι μυστικές και άρα επιτρέπονται τα όποια μαγειρέματα των διαρροών. Με νύχια και με δόντια blogs και sites του δεξιού χώρου προσπαθούν να δώσουν την εικόνα ότι η ΝΔ προηγείται.

Η κινητικότητα προδίδει τον φόβο τους

Ακόμα και αυτή η εικόνα που δίνουν, βέβαια, είναι θολή, καθώς η περιρρέουσα ατμόσφαιρα και η λυσσαλέα προσπάθεια αυτή προδίδουν ότι στην πραγματικότητα η δεξιά παράταξη έχει πλέον πιάσει… ταβάνι και οι δεξαμενές από όπου θα μπορούσε να αντλήσει ψηφοφόρους έχουν στερέψει λίγες μέρες πριν από τις κάλπες.

Αυτό που τους ανησυχεί και τους κάνει και τόσο κινητικούς στο να προσπαθούν με ψευδή ποσοστά να διαμορφώσουν εικόνα υπεροχής είναι το ότι δεν φαίνεται -παρά την ανηλεή προπαγάνδα τρόμου- να διαταράσσεται η ισορροπία ανάμεσα στους ψηφοφόρους που από φόβο ψήφισαν μνημονιακά και σε αυτούς που είπαν και στις 6 Μάη «ως εδώ» στα μνημόνια και στις πολιτικές λιτότητας και κοινωνικής χρεοκοπίας.

Δυο φορές ψεύτες… Μην ξεχνάμε και τι έλεγαν πριν από τις 6 Μάη

Μην ξεχνάμε ότι οι ίδιες εταιρίες δημοσκοπήσεων, εξυπηρετώντας τις ίδιες σκοπιμότητες πριν από τις 6 Μάη έδιναν ποσοστά στον ΣΥΡΙΖΑ που ήταν πολύ μικρότερα από αυτά που έδειξε η κάλπη. Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποιες από τις τελευταίες φανερές δημοσκοπήσεις της εκλογικής αναμέτρησης της 6ης Μάη. Και υπενθυμίζουμε ότι ανάλογα ποσοστά -εξωφρενικά- έδιναν και οι φήμες των μυστικών δημοσκοπήσεων που ακολούθησαν μέχρι την κάλπη.

Δημοσκόπηση Marc στις 18 Απριλίου 2012: 

ΝΔ: 22,3%
ΠΑΣΟΚ: 17,8%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 9,9%
ΣΥΡΙΖΑ: 9,8%
ΚΚΕ: 9,7%
ΔΗΜ.ΑΡ.: 8,6%
Χρυσή Αυγή: 5,7%
ΛΑΟΣ: 3,9%
Οικολόγοι-Πράσινοι: 3,1%
Δημοκρατική Συμμαχία: 3,0%
Άλλο Κόμμα: 6,2%

Δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για τις εκλογές 2012 για τον Τύπο της Κυριακής:

ΝΔ:21,5%,
ΠΑΣΟΚ:15,5%,
ΚΚΕ:11,5%
ΣΥΡΙΖΑ:11,5%.
Ανεξάρτητοι Έλληνες:9,5%,
Δημοκρατική Αριστερά:9%
Χρυσή Αυγή:5%
ΛΑΟΣ:3%
Οικολόγοι-Πράσινοι:3%
Δημοκρατική Συμμαχία:2,5%
Άρμα Πολιτών:2,5%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ:1,5%.
Δράση:1,5%

Δημοσκόπηση της Pulse για τις εκλογές 2012 και για λογαριασμό της realnews:

ΝΔ:20,5%
ΠΑΣΟΚ:12,7%
ΣΥΡΙΖA:8,6%
ΚΚΕ:7,9%
Ανεξάρτητοι Ελληνες:7,1%
ΔΗΜΑΡ:7%
Χρυσή Αυγή:3,9%
Οικολόγοι Πράσινοι:2,9%
ΛΑΟΣ:2,5%
Δημοκρατική Συμμαχία:2,4%.

Δημοσκόπηση Καπα Research: ΝΔ 25,5% ΠΑΣΟΚ 19,1% – Τρίτο το ΚΚΕ με 10,6%

Δημοσκόπηση RASS: ΝΔ 24,1% ΠΑΣΟΚ 17,1% – Τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 10,3%

Από τα τελικά αποτελέσματα της 6ης Μάη που όλοι πια ξέρουμε, κα

Keywords
Τυχαία Θέματα