Οφειλόμενη διευκρίνιση

Email Γιάννη Μαμουζέλου στο enimerosi24

Αγαπητοί συνάδελφοι του Enimerosi24,

πρωτίστως ευχαριστώ για την απάντησή σας και διευκρινίζω ότι δεν είχα προσέξει το θέμα με τα «ερωτήματα προς κ. Καψή» σχετικά με «εργαζόμενους» στη ΕΔΤ που σίγουρα είναι αποκαλυπτικό και κριτικό απέναντι στους αρμόδιους. Για μένα είναι μια αναμενόμενη απόδειξη του άθλιου παιχνιδιού, της αδιαφάνειας και των σκοπιμοτήτων της δήθεν εξυγίανσης, διαφανούς μοριοδοτημένης αξιολόγησης του προσωπικού και άλλα τέτοια συνήθη φαιδρολογήματα της εξουσίας και των κυβερνητικών στελεχών.

Για κάποιους όμως θα

μπορούσε να ερμηνευθεί μέρος των έντονων αντιπαραθέσεων και της «ανθρωποφαγίας» που επέφεραν τα αδιέξοδα μεταξύ των εργαζομένων στην ΕΡΤ… Προσωπικά όμως θα ήθελα κάποια σχόλια λ.χ. για το πόσο επαρκής είναι η ενημέρωση και η παραγωγή στη σημερινή «τηλεόραση», ποιά η ποιότητα και το ενδιαφέρον των προγραμμάτων της, με ποια μέσα δουλεύει, πόσα χρήματα δαπανώνται για χρησιμοποίηση ιδιωτικών τεχνικών κ.α. μέσων κ.λπ. Αυτά σημείωσα ότι δεν είδα να σχολιάζονται από το δημοσιογραφικό σας τιμ.

Δε νομίζω ότι σάς κατηγόρησα για εμπάθεια, μεροληψία, συσκότιση ή βαρίδια κ.α. αν και είναι μέγα ζητούμενο εδώ και χρόνια διεθνώς πόσο ουδέτερο, ανεξάρτητο, αντικειμενικό, ελεύθερο από πιέσεις ή ακόμη και απο προσωπικές θέσεις μπορεί να είναι ένα ΜΜΕ. Απλώς, κάποιες φορές -επειδή ειδικά στο διαδίκτυο οι εντυπώσεις και οι συνέπειες είναι αστραπιαίες και ανεξέλεγκτες- ενώ σωστά αναρτάτε κάθε πληροφορία, χρήσιμο και σκόπιμο και δημοσιογραφικά ωφέλιμο θα ήταν να δίνετε τη δική σας πληροφόρηση κάτω από εκείνη οποιουδήποτε. Γιατί δεν έχουμε πάντοτε μια άποψη ή αξιολογική κρίση ενός γεγονότος (στην οποία δεν έχετε λόγο να αντιταχθείτε), αλλά μεταφορά του «γεγονότος» από έναν αναγνώστη άθελα ή ηθελημένα στρεβλή, αλλοιωμένη, παραποιημένη κ.α.

Συναδελφικά
Γιάννης Μαμουζέλος

* Σημείωση E24: το mail λάβαμε 6/11

————————————————-
Διαβάστε ακόμη: Η… δολοφονία της ενημέρωσης
————————————————-

Keywords
Τυχαία Θέματα