Οι κινήσεις Καραμανλή και η υποψηφιότητα έκπληξη

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Ξεκίνησε ο χορός της διαδοχής στη ΝΔ με Τατούλη, Κυριάκο Μητσοτάκη και Βορίδη ο οποίος αναμένεται τα επόμενα 24ωρα να ανακοινώσει και επισήμως την υποψηφιότητα του.

Από το ρεπορτάζ μας προκύπτει ότι η κίνηση του Μειμαράκη να πει ότι δεν συμφωνεί με τη διαδικασία σχετίζεται με τη στρατηγική της καραμανλικής πλευράς η οποία όπως είναι γνωστό, εξακολουθεί να κινεί τα νήματα στο κόμμα. Ενώ στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία που ήταν με εκλεκτορικό σώμα η πλευρά Καραμανλή έκανε ό,τι μπορούσε και κατάφερε τελικά να επιβάλει αλλαγή του καταστατικού

για να γίνει η εκλογή από τη βάση, επειδή τότε η Ντόρα Μπακογιάννη ήλεγχε το εκλεκτορικό σώμα και φυσικά δεν την ήθελε η καραμανλική πλευρά στην ηγεσία. Έτσι έγινε η εκλογή από τη βάση και με τη βοήθεια της καραμανλικής πλευράς ο Σαμαράς επικράτησε άνετα.

Τώρα τα πράγματα αντεστράφησαν η καραμανλική πλευρά πιστεύει ότι ελέγχει το κόμμα απόλυτα και άρα ένα εκλεκτορικό σώμα… Και επειδή φοβάται ότι αυτή τη φορά δεν μπορεί να ελέγξει το αποτέλεσμα από τη βάση και άρα το κόμμα να καταλήξει, είτε στην πλευρά Μητσοτάκη είτε σε κανά Βορίδη, που επίσης δεν το θέλει η καραμανλική πλευρά, πιέζει να αλλάξει εκ νέου η διαδικασία εκλογής. Θα έχει πολλά ενδιαφέροντα επεισόδια η εκλογή στη ΝΔ δεδομένου ότι εμπλέκονται πολλά τζάκια, βαρόνοι, συνιστώσες κλπ.

Από το ρεπορτάζ μας επίσης προκύπτει και μια υποψηφιότητα έκπληξη… Ένα όνομα που δεν έχει ακουστεί ακόμη στα ρεπορτάζ. Πρόκειται για ένα όνομα που θα κατέβει στη λογική της ανανέωσης, του νέου δυναμικού ανθρώπου που θα μπορεί να παίξει ένα ρόλο τύπου αντι-Τσίπρα. Δεν είναι ο Τζιτζικώστας ούτε ο Κώστας Μπακογιάννης, επειδή και οι δύο απαγορεύεται από τη νομοθεσία να κατέβουν υποψήφιοι λόγω του αξιώματος τους ως περιφερειάρχες. Ούτε αν παραιτηθούν μπορούν να κατέβουν υποψήφιοι σύμφωνα με το νόμο.

Το στέλεχος αυτό της ΝΔ θέλει να θέσει υποψηφιότητα και αυτή τη στιγμή μετράει τις δυνάμεις του και τις ευρύτερες συμμαχίες που μπορεί να έχει στη διάθεση του για να πάρει την τελική του απόφαση. Άντε για να βοηθήσουμε λίγο έχει διατελέσει στις τελευταίες κυβερνήσεις της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ υπουργός και ξεκίνησε την πολιτική του πορεία από την τοπική αυτοδιοίκηση.

The post Οι κινήσεις Καραμανλή και η υποψηφιότητα έκπληξη appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα