Όλο το παρασκήνιο ενόψει της κατάθεσης προτάσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων στην Κερατέα

Ένα απίστευτο παρασκήνιο σχετικά με την παρουσία ή όχι πολιτών της Κερατέας, την Πέμπτη, στη διαδικασία κατάθεσης προτάσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων στην Κερατέα αποκαλύπτουμε σήμερα.

Ο τ. δήμαρχος της πόλης Σταύρος Ιατρού στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της δημοτικής παράταξης της οποίας ηγείται («Ελεύθερες Πόλεις»), είχε αναγγείλει την πραγματοποίηση σύσκεψης – ενημέρωσης το απόγευμα της Τετάρτης στο πολιτιστικό Κέντρο Κερατέας, όπου θα συζητούνταν όλες

οι εξελίξεις αλλά και το ενδεχόμενο κινητοποίησης στα γραφεία του ΕΣΔΝΑ στους Αμπελοκήπους κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του την Πέμπτη.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο αντιδήμαρχος Σταύρος Ρόζης διαβεβαίωσε τη Δευτέρα τον κ. Ιατρού ότι δεν ετίθετο κανένα θέμα και ότι η αίθουσα του πολιτιστικού Κέντρο θα παρεχωρείτο κανονικά. Όμως το πρωί της Τρίτης παρενέβη ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Κώστας Λεβαντής ο οποίος ειδοποίησε τον κ. Ιατρού ότι δεν υπήρχε περίπτωση να του παραχωρηθεί η συγκεκριμένη αίθουσα αφού δεν επιθυμούσε να υπάρξει ένταση ενόψει της συνεδρίασης του ΕΣΔΝΑ.

Σύμφωνα όμως με απολύτως ασφαλείς πληροφορίες μας ο πραγματικός λόγος της άρνησης του κ. Λεβαντή είναι άλλος. Και έχει να κάνει με την αναμονή κατάθεσης τροπολογίας στο νομοσχέδιο με τίτλο «Ενεργειακή Απόδοση Κτιρίων – Εναρμόνιση με την Οδηγία 2010/31/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και λοιπές διατάξεις» η οποία θα αφορά τη χωροθέτηση εργοστασίου δίπλα στο Οβριόκαστρο και συγκεκριμένα στη θέση «Φοβόλες».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες εμπνευστής της τροπολογίας είναι ο βουλευτής Αττικής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος αλλά υπάρχει η σύμφωνη γνώμη και των υπολοίπων συναδέλφων του τόσο από τη ΝΔ, όσο και από το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά. Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Κώστας Λεβαντής γνωρίζει την εξέλιξη αυτή – για την οποία – σημειωτέον – είναι σύμφωνος και για τούτο θεωρεί πως δεν πρέπει να υπάρξει καμία ένταση εν αναμονή της.

Βέβαια, από την άλλη πλευρά, κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει με βεβαιότητα ότι μια τέτοια τροπολογία είναι δυνατόν να «περάσει» αφού, όπως παρατηρούν οι γνωρίζοντες το θέμα, δεν υπάρχει προμελέτη προεπιλογής χώρων, γεγονός που σημαίνει ότι ο… σκόπελος του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής μπορεί να αποδειχθεί ανυπέρβλητο εμπόδιο.

Παρά πάντως την προσπάθεια της δημοτικής αρχής Λαυρεωτικής να κρατήσει χαμηλούς τόνους, τα στελέχη της παράταξης «Ελεύθερες Πόλεις» είναι αποφασισμένα να προχωρήσουν στην πραγματοποίηση της σύσκεψης – ενημέρωσης. Η οποία θα γίνει στα γραφεία της παράταξης στην οδό Βασ. Σοφίας 33 στην Πάνω Αγορά της Κερατέας στις 6:30 το απόγευμα της Τετάρτης. «Σκοπός είναι να γίνει ενημέρωση για την δημοπράτηση του Σγουρού και την εκδήλωση της αντίθεσή μας την Πέμπτη και ώρα 11:00π.μ. στα γραφεία του ΕΔΣΝΑ», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Εξάλλου εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η ΠΟΕΟΤΑ παρόλη την αγωνιστική διάθεση που διαρκώς επιδεικνύει και για το ο,τιδήποτε, δεν θα συμπαρασταθεί στους Κερατιώτες οι οποίοι θα συγκεντρωθούν την Πέμπτη το πρωί στα γραφεία του ΕΣΔΝΑ. Μια κίνηση που προκαλεί ερωτήματα για το παιχνίδι που ενδεχομένως να παίζεται και από τα συνδικαλιστικά στελέχη της, προεξάρχοντος βέβαια του προέδρου της Θέμη Μπαλασόπουλου. «Ίσως η παρουσία της ΠΟΕΟΤΑ στη διαδικασία για την Κερατέα να είχε συμβολική σημασία όπως συμβολική σημασία έχει και η απουσία της» παρατήρησαν σκωπτικά Κερατιώτες που ρωτήθηκαν σχετικά.

email από forkeratea.com

Keywords
Τυχαία Θέματα