Ολόκληρη η συνέντευξη Βενιζέλου στο Mega

Ο. ΤΡΕΜΗ: Καλησπέρα σας κυρίες και κύριοι. Από εμένα και από τον Παύλο Τσίμα βρισκόμαστε και οι δυο εδώ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Ιπποκράτους για μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον οποίο καλησπερίζω επίσης. Ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτή τη συνέντευξη, ξεκινώ αμέσως χωρίς άλλες εισαγωγικές προτάσεις, ξεκινώ με την πρώτη ερώτηση.

                        Μνημόνιο

No 2. Το προσυπέγραψαν και τα δυο μεγάλα Κόμματα, συνιστά ένα ισχυρό δεσμευτικό πλαίσιο για τη χώρα,  που σημαίνει πρακτικά ότι όποια Κυβέρνηση κι αν προκύψει μετά τις εκλογές που θα έχει στον πυρήνα της το ένα ή και τα δυο μεγάλα Κόμματα, θα είναι υποχρεωμένο να το εφαρμόσει με ελάχιστες αποκλίσεις, περιφερειακού θα λέγαμε χαρακτήρα δευτερεύουσες, που δεν αλλοιώνουν τη συνολική εικόνα.

                        Άρα κ. Βενιζέλε γιατί ο ψηφοφόρος να επιλέξει εσάς έναντι του Αντώνη Σαμαρά, γιατί να επιλέξει το ΠΑΣΟΚ έναντι της Νέας Δημοκρατίας.

ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Είναι πράγματι διαδεδομένη η αντίληψη κα Τρέμη ότι με την υπογραφή του νέου Μνημονίου δεν έχουμε κανένα περιθώριο άσκησης πολιτικής. Στην πραγματικότητα τα δυο μεγαλύτερα Κόμματα, όλα τα Κόμματα, δεν έχουν να προτείνουν κάποιο πρόγραμμα αλλά απλώς να βάλουν το δικό τους χρώμα στο εξώφυλλο του Μνημονίου. Δεν είναι έτσι.

                        Το Μνημόνιο καλύπτει μια πολύ στενή λωρίδα των πολιτικών που πρέπει να ασκήσει η χώρα. Υπάρχουν πάρα πολλά άλλα που πρέπει και μπορεί να κάνει η χώρα. Έχω προσπαθήσει να αναδείξω τη διαφορά ανάμεσα στο νέο πρόγραμμα, το Μνημόνιο το λεγόμενο, κι ένα πραγματικά ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης.

                        Λέει το  Μνημόνιο για παράδειγμα ποια θα είναι η εξωτερική πολιτική της χώρας;

Ο. ΤΡΕΜΗ: Λέει όμως ποιοι θα είναι οι μισθοί και οι συντάξεις κ. Βενιζέλο.

ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Σας δίνω τα δυο πιο νωπά παραδείγματα που έχω: τις προγραμματικές δεσμεύσεις που ανακοίνωσα χτες και σήμερα.

                        Χτες μίλησα για την κοινωνική πολιτική, για την ανεργία των νέων, για την πλήρη και καθολική υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού και ιδίως των χαμηλών εισοδημάτων και των ανέργων, χωρίς προϋποθέσεις. Για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και για την υπαγωγή στη ρύθμιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και των μικρών ατομικών επιχειρήσεων με χρέη έως 25.000 ευρώ. Μίλησα για το πώς μπορούν να διευθετούνται οι υποχρεώσεις των δανειοληπτών απέναντι στις Τράπεζες.

                        Και σήμερα ασχολήθηκα με το πιο κρίσιμο θέμα για την ανάπτυξη και την πραγματική οικονομία, που είναι το πώς μπορεί να πέσει χρήμα στην αγορά, πως μπορεί να έρθει η ρευστότητα στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά μέσω των Τραπεζών, μέσω του κράτους, μέσω μη τραπεζικών μηχανισμών όπως το Ενιαίο Ταμείο για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

                        Παρουσίασα πολύ συγκεκριμένα μέτρα που επιτρέπουν στην  αγορά να αναπνεύσει, στις επιχειρήσεις να κινηθούν και κυρίως στους ανέργους να ελπίσουν ότι θα βρουν δουλ

Keywords
Τυχαία Θέματα