Ορχήστρα Νέων Ευρωπαϊκής Ένωσης 2013

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Ιανουαρίου στο Ωδείο Αθηνών, ο πρώτος γύρος των ακροάσεων των υποψηφίων, στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού επιλογής μελών για την Ορχήστρα Νέων Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ο.Ν.Ε.Ε. 2013) που διοργανώνει η ΕΡΤ.

Την πρόκριση για τον δεύτερο γύρο των ακροάσεων, έλαβαν οι νέοι μουσικοί Αλεξάνδρα Νούσια, Αναστασία Σγάρα, Αναστασία Βαϊνά, Χαράλαμπος Καρασαββίδης, Καλλιόπη Μητροπούλου, Δώρα Χατζηγεωργίου

(βιολί), Αλέξιος Τάσσης (βιολοντσέλο), Ζαχαρίας Φώτης, Γεώργιος Καραγκούνης, Σπυρίδων Λευτεριώτης, Βασίλειος Μπίλλας, Παύλος Νίκου και Γρηγόριος Βασιλειάδης (κλαρινέτο). Στην κριτική επιτροπή του πρώτου γύρου συμμετείχαν οι καταξιωμένοι Έλληνες αρχιμουσικοί κ.κ. Βασίλης Χριστόπουλος, Μίλτος Λογιάδης και Ηλίας Βουδούρης.

Ο δεύτερος γύρος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου στο Ωδείο Αθηνών και θα είναι – όπως και ο πρώτος -ανοιχτός στο κοινό. Κατά τη διάρκειά του, οι νέοι μουσικοί, θα περάσουν από ακρόαση από τον υπεύθυνο σπουδών της Ο.Ν.Ε.Ε., καθηγητή της Royal Academy of Music, Prof. David Strange. Οι επιτυχόντες θα συμμετάσχουν στις περιοδείες της Ορχήστρας το καλοκαίρι του 2013 και την άνοιξη του 2014.

Η Ο.Ν.Ε.Ε. είναι μία μοναδική Ορχήστρα, στην οποία συμπράττουν οι πιο ταλαντούχοι νέοι μουσικοί της Ευρώπης υπό τη διεύθυνση διάσημων μαέστρων. Δημιουργήθηκε το 1976 και η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση συμμετέχει από το 1981. Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 60 νέοι μουσικοί εκπροσώπησαν την Ελλάδα στην Ορχήστρα, οι οποίοι έχουν πλέον διαμορφώσει τη γενιά των νέων καταξιωμένων επαγγελματιών μουσικών της χώρας μας. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα