Οξύτατη αντιπαράθεση πυροδότησε η ομιλία Τσίπρα

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρα μιλώντας ενώπιον των μελών της κοινοβουλευτικής του ομάδας και της πολιτικής γραμματείας οι οποίες συνεδρίασαν από κοινού. Οι χαρακτηρισμοί του κ. Τσίπρα κατά των Αντ. Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου

προκάλεσαν την οξύτατη αντίδραση κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ αντιστοίχως.

Εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία είναι μη αναστρέψιμη, ο κ. Τσίπρας κάλεσε τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος να συνειδητοποιήσουν τη δύναμή τους, να μην φοβούνται την «κυβερνητική προπαγάνδα» και, κυρίως, να μην επηρρεάζονται από «ιστορίες συνωμοσίας», που όπως υποστήριξε, εκπορεύονται από το πρωθυπουργικό επιτελείο.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε την κυβέρνηση ως αντίπαλο που πολιτεύεται χωρίς κανόνες, για να καθηλώσει τη χώρα στη ζώνη του λυκόφωτος, κάλεσε τους οπαδούς και τα στελέχη του να μην δίνουν σημασία στις «προπαγανδιστικές ανοησίες του μνημονιακού μπλοκ» και δήλωσε βέβαιος ότι επίκειται η ανακοίνωση νέων μέτρων εις βάρος των αδυνάτων.

Ιδιαίτερα σκληρές ήταν οι αναφορές του κ. Τσίπρα για στον πρωθυπουργό, με επίκεντρο τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και τη συνάντησή του με την Α. Μέρκελ:

Εκανε λόγο για «κωμωδία αντίστασης στην τρόικα» και για «υποταγή» του κ. Σαμαρά, κρίνοντας τη συμπεριφορά που, κατά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επέδειξε η Αγκελα Μέρκελ απέναντί του ως «εξευτελιστική».

Η πλήρης απαξίωση του πρωθυπουργού δεν είναι μόνο κατάντια για τον κ. Σαμαρά, αλλά είναι ντροπή για τη χώρα, πρόσθεσε.

Ο Αντώνης Σαμαράς, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύει ότι στερείται στόχων και στρατηγικής, ότι δεν μπορεί να διεκδικήσει τίποτα. Γιατί να τον πάρουν στα σοβαρά τον κ. Σαμαρά, όταν ομνύει στο μνημόνιο, όταν σε όλους τους τόνους δηλώνει ότι η Ελλάδα δεν δικαιούται να κινηθεί μονομερώς, αλλά να είναι σε συμφωνία και κατ’ υπόδειξη των εταίρων, διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας.

Και εγκάλεσε τον πρωθυπουργό ότι δεν διεκδικεί μείωση του χρέους, όταν όλος ο κόσμος το κρίνει ως «μη βιώσιμο».

«Δεν θέλει κόκκινες γραμμές, παρά μόνο λίγη συμπόνοια»αφού «πίσω από τις κλειστές πόρτες, το επιχείρημά του δεν είναι πως ο λαός δεν αντέχει, αλλά ζητά να τον λυπηθούν, γιατί θα χάσει την εξουσία και θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με αυτά «τα φαιδρά επιχειρήματα» πώς να τον πάρουν στα σοβαρά και να μην τον εξευτελίζουν, δίνοντάς του πέντε λεπτά στη Σύνοδο Κορυφής, διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας.

Με αφορμή νέα ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή προς τον πρωθυπουργό, για τους φόρους στα ακίνητα, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον Αντ. Σαμαρά ότι επί ενάμιση χρόνο απαξιώνει τη Βουλή και την κοινοβουλευτική διαδικασία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε εκτενή αναφορά στο θέμα των υποβρυχίων και στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο.

Αφού επανέλαβε την εκτίμηση ότι θα υπάρξει νέο κύμα συκοφαντικών επιθέσεων κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι αν έπρεπε κάποιοι να φοβούνται, είναι αυτοί που έριξαν τη χώρα στα βράχια, είναι αυτοί που προκάλεσαν το πρόβλημα της διαφθοράς και τη διαπλοκή. Αυτοί που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση είναι κατηγορούμενοι, είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι ο κ. Βενιζέλος στη συνείδηση του λαού είναι κατηγορούμενος. Τι θα κάνει ο κ. Σαμαράς και η ακροδεξιά ομάδα του; Θα καλύπτει τον κ. Βενιζέλο μέχρι τέλους, διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας και επανέλαβε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική επιτροπή για τα υποβρύχια και τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, επισημαίνοντας ότι το κόμμα του θα δώσει την ευκαιρία στη Βουλή και τη δικαιοσύνη να διερευνήσει το σκάνδαλο αυτό.

Κεδίκογλου: Να κοιταχθεί στον καθρέφτη

«Οι πολίτες έχουν μνήμη και ο κ. Τσίπρας καλά θα κάνει να κοιταχτεί στον καθρέφτη για να δει ποιος εξετευλίζεται», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου σχολιάζοντας την ομιλία τού προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε επίσης ότι «αυτός που έχει κάνει επάγγελμα την κατασυκοφάντηση της χώρας διεθνώς και απειλεί και υπονομεύει κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια, δεν μπορεί να μιλάει για απαξίωση και εξευτελισμό όταν όλοι παραδέχονται ότι το κύρος της Ελλάδας έχει αναβαθμιστεί».

ΠΑΣΟΚ: Χυδαία και άκρως ύποπτη επίθεση

Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει «χυδαία, ανυπόστατη και άκρως ύποπτη» τη σημερινή επίθεση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στον πρόεδρο του Κινήματος για την υπόθεση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο κ. Τσίπρας «περιέργως «θυμήθηκε» την υπόθεση «με δύο χρόνια καθυστέρηση και αφού μεσολάβησαν και Εξεταστική Επιτροπή και Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης, φυσικά για την περίοδο πριν από τη ψήφιση του ειδικού νόμου το 2010 από τη Βουλή

«Τον περιμένουμε να έρθει στη Βουλή το ταχύτερο, γιατί έχει πολλά να εξηγήσει για τα συμφέροντα που εξυπηρετεί, στρεφόμενος κατά της μόνης περιόδου στην οποία έγινε αποφασιστική και απόλυτα διαφανής παρέμβαση στο ζήτημα των ναυπηγείων/υποβρυχίων δια της Βουλής και σε εκτέλεση νόμου του κράτους», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

Η ανακοίνωση καταλήγει εγκαλώντας τον κ. Τσίπρα ότι έχει «προ πολλού απομακρυνθεί από το πλαίσιο της πολιτικής κριτικής και αντιπαράθεσης και κινείται στο μαύρο πλαίσιο της ενσυνείδητης συκοφαντίας».
Πηγή ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα