Παπανδρέου: «Παραλάβαμε βόμβα»

«Παραλάβαμε μια βόμβα. Το πρόβλημα ήταν το πάρτι μέχρι το 2009» ήταν η απάντηση του Γιώργου Παπανδρέου, λίγο αργότερα στην ομιλία του στο συμπόσιο. Ο πρώην Πρωθυπουργός έκανε τον απολογισμό του τι παρέλαβε η κυβέρνησή του τον Οκτώβριο του 2009, απαριθμώντας τα τρομακτικά οικονομικά προβλήματα που κληρονόμησε από την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή. «Τέτοιο εκρηκτικό κοκτέιλ αρνητικών παραγόντων δεν είχε αντιμετωπίσει καμία χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης» τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παπανδρέου.

Παρ’

όλα αυτά, πρόσθεσε, «άλλοι ήταν οι εμπρηστές και το μόνο θέμα ήταν πόσα και ποια λάθη έκαναν οι πυροσβέστες».

Ο ίδιος, κάνοντας την αυτοκριτική του, ανέλαβε την ευθύνη για όσα δραστικά δεν έγιναν επί Πρωθυπουργίας του, αλλά πρόσθεσε ότι στη διετία 2009-2011 «έγινε η αρχή» και τέθηκαν οι βάσεις για όσα καλά συμβαίνουν τώρα. «Αν όλα αυτά είχαν γίνει λίγα χρόνια νωρίτερα δεν θα χρειάζονταν τα μνημόνια» προσέθεσε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο πρώην Πρωθυπουργός μίλησε για την έλλειψη πολιτικής συναίνεσης το 2009 και αναφερόμενος στον Αντώνη Σαμαρά έκανε λόγο για «προπονητές της εξέδρας που δεν τους άρεσε το πρώτο μνημόνιο αλλά τους αρέσει το δεύτερο».
Πηγή τα ΝΕΑ.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα