Παπούλιας: Καθήκον όλων μας η προστασία της Δημοκρατίας

Για τις πρόσφατες διεθνείς επαφές του ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

Κατά την υποδοχή του από τον Κάρολο Παπούλια, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως έχει μεσολαβήσει αρκετός καιρός από την τελευταία συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο και στη συνέχεια αναφέρθηκε

στο ταξίδι του στο Βερολίνο.

Ενημερώνοντας τον κ. Παπούλια για τις επαφές που είχε στη γερμανική πρωτεύουσα, μίλησε για διαπραγματευτικές δυνατότητες που δεν αξιοποιήθηκαν και για μεταστροφή της γερμανικής κοινής γνώμης, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει πως έγινε αναφορά και στις εκκρεμότητες της Κατοχής (κατοχικό δάνειο).

«Ευαισθητοποιούνται για τα αδιέξοδα της οικονομικής πολιτικής που βασανίζουν τους Έλληνες, αλλά και για θέματα όπως η διαφάνεια, η φορολογική δικαιοσύνη αλλά και τις εκκρεμότητες του παρελθόντος, τις εκκρεμότητες της Κατοχής» είπε και εκτίμησε ότι πλέον «μπορούμε να διευρύνουμε την ατζέντα της διαπραγμάτευσης».

Αναφερόμενος στις εμπρηστικές επιθέσεις των τελευταίων ημερών, χαρακτήρισε «επικίνδυνη τη στρατηγική της έντασης» και υπογράμμισε ότι τέτοιου είδους γεγονότα δεν μπορούν να αποτελούν αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης και πως όλοι πρέπει να υψώσουν ασπίδα προσταστίας της Δημοκρατίας, διαπίστωση με την οποία συναίνεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που σημείωσε ότι η «προστασία της Δημοκρατίας είναι καθήκον όλων μας».

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε:

«Στόχος των διεθνών επαφών μου τόσο στη Λατινική Αμερική όσο και στη Γερμανία ήταν η διεθνοποίηση του ελληνικού προβλήματος. Το ελληνικό πρόβλημα είναι μέρος ενός ευρύτερου ευρωπαϊκού και παγκόσμιου προβλήματος. Μπορούμε να αναζητήσουμε συμμάχους στην παγκόσια σκακιέρα και να διευρύνουμε την διαπραγματευτική μας ατζέντα».

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι μετέφερε στον Πρόεδρο την εντύπωση ότι «η γερμανική κοινή γνώμη είναι πλέον ευαίσθητη στο δράμα που περνά ο ελληνικός λαός».

Ερωτηθείς εάν διαπίστωσε περιθώρια διαπραγμάτευσης με τη Γερμανία είπε: «Μια κυβέρνηση η οποία θα καταγγέλλει το μονόδρομο του Μνημιονίου έχει περιθώρια».

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ακόμη ότι εξέφρασε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη δυσαρέσκεια του κόμματός του για το γεγονός ότι η κυβέρνηση νομοθετεί με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και την ανησυχία του για το κλίμα βίας και τα κρούσματα τρομοκρατίας. «Είναι ανάγκη η μέγιστη καταδίκη από όλα τα πολιτικά κόμματα» είπε.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ρωτήθηκε και για τα όσα ακούγονται σχετικά με τον τρόπο που θα πρέπει να γίνει η αυριανή ψηφοφορία στη Βουλή για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, όπως λέγεται.

«Είναι αδιανόητο, αν ισχύει αυτό που λέγεται, ότι οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί έχουν συμφωνήσει να γίνει η ψηφοφορία σε τρεις κάλπες. ‘Ετσι καταστρατηγείται η αυτονομία της Βουλής, με μια διαδικασία που άρει τη μυστικότητα της ψήφου. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει και προδίδει πανικό, αυτοενοχοποιείται ο κ. Βενιζέλος. Ζητάει πολιτική στήριξη από τον κ. Σαμαρά, αλλά γίνεται και όμηρος του», απάντησε και συμπλήρωσε: «Απευθυνόμαστε πρωτίστως στους βουλευτές της πλειοψηφίας: πρέπει να προστατεύσουμε την κοινοβουλευτική και δημοκρατική λειτουργία».
Πηγή ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα