Παρά τις αντιδράσεις στην ΕΕ, η Google ενεργοποιεί νέα πολιτική δεδομένων

Παρά τις προειδοποιήσεις για ενδεχόμενη παραβίαση των κανονισμών προστασίας δεδομένων στην ΕΕ, η Google έθεσε σε ισχύ τη νέα πολιτική της, η οποία προβλέπει ότι όλες οι υπηρεσίες της εταιρείας, από τη μηχανή αναζήτησης μέχρι το YouTube, θα έχουν πρόσβαση στο σύνολο των δεδομένων που έχουν συλλεχθεί για κάθε χρήστη.

Μέχρι

σήμερα, οι επιμέρους υπηρεσίες της Google δεν μοιράζονταν τα δεδομένα των χρηστών. Για παράδειγμα, μια αναζήτηση μέσω της μηχανής της Google δεν επηρέαζε τα αποτελέσματα ή τις διαφημίσεις που θα έβλεπε ο χρήστης στο Gmail, το Blogger ή άλλες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τη Google, η νέα πολιτική της θα εξατομικεύει πιο αποτελεσματικά τα αποτελέσματα αναζήτησης και τις διαφημίσεις από τις οποίες αντλεί τα έσοδά της.

Η νέα πολιτική δεδομένων τέθηκε σε ισχύ σε όλο τον κόσμο από τα μεσάνυχτα της 1ης Μαρτίου τοπική ώρα. Οι χρήστες δεν μπορούν να ζητήσουν να εξαιρεθούν. Σε περίπτωση πάντως που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της Google χωρίς να έχουν συνδεθεί (log-in), η εταιρεία θα συλλέγει μόνο ανώνυμα δεδομένα.

Σε περίπτωση που οι χρήστες επιθυμούν να δουν και να διαγράψουν το ιστορικό αναζήτησης, μπορούν να επισκέπτονται το google.com/historyή να χρησιμοποιούν τον πίνακα ελέγχου του Dashboard.

Όπως αναφέρει την Πέμπτη το BBC, η αλλαγή πολιτικής από τη Google έχει τεθεί στο μικροσκόπιο των ευρωπαϊκών αρχών. Την περασμένη εβδομάδα, η γαλλική αρχή προστασίας δεδομένων CNIL ζήτησε από την εταιρεία να αναβάλλει την ενεργοποίηση των νέων κανόνων.

«Η CNIL και οι Αρχές Δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανησυχούν βαθύτατα για το συνδυασμό των προσωπικών δεδομένων σε όλο το εύρος των υπηρεσιών» έγραψε στη Google η γαλλική αρχή.

«Διατηρούν σοβαρές αμφιβολίες για το νόμιμο και δίκαιο χαρακτήρα αυτής της διαδικασίας, καθώς και για τη συμμόρφωση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία προστασίας δεδομένων» συνεχίζει η επιστολή.
Πηγή in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα