Παραιτήθηκε μετά το σκάνδαλο με το διδακτορικό η γερμανίδα υπουργός Παιδείας

Η Ανέτε Σαβάν υπέβαλε και επισήμως την παραίτησή της από την κυβέρνηση της Αγκελα Μέρκελ, μετά την απόφαση της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Ντίσελντορφ να της αφαιρέσει το διδακτορικό δίπλωμα, κατηγορώντας την για λογοκλοπή, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.

Η συνεργάτιδα της Μέρκελ είχε κατηγορηθεί για λογοκλοπή από ανώνυμο μπλόγκερ και αρχικά είχε ισχυριστεί ότι ποτέ δεν είχε εν γνώσει της παραλείψει να αποδώσει στις πηγές της τα γραφόμενά της

στην διατριβή της.

Ακολούθησε έρευνα της Φιλοσοφικής Σχολής του πανεπιστημίου που κατέληξε ότι η διατριβή της περιείχε «σημαντικό αριθμό κειμένων που δεν είχαν αποδοθεί στις πρωτότυπες πηγές τους».

Τα μέλη της σχολής αποφάσισαν να αφαιρέσουν το δίπλωμα από την υπουργό κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας, στην οποία 12 ψηφίσαν υπέρ της αφαίρεσης, δύο κατά και ένας απείχε.

Η Σαβάν είναι η δεύτερη υπουργός της κυβέρνησης Μέρκελ που παραιτείται έπειτα από κατηγορίες για λογοκλοπή σε διδακτρική διατριβή. Το 2011, αντίστοιχες κατηγορίες εις βάρος του υπουργού Άμυνας Καρ-Τέοντορ τσου Γκούτενμπεργκ είχαν οδηγήσει στην παραίτησή του.
Πηγή ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα