Παραλήφθηκε το νέο υπερσύγχρονο ειδικό σχολείο

Ένα πολυπόθητο έργο για την παιδεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής αλλά και του Βόρειου Τομέα της Αττικής γενικότερα παραδόθηκε πριν λίγες ημέρες. Ολοκαίνουριο, υπερσύγχρονο και φιλόξενο έτοιμο να υποδεχθεί την εξαιρετική δομή του Ειδικού Σχολείου Ηρακλείου Αττικής στην οδό Σαντορίνης το νέο σχολικό κτίριο που κατασκεύασε ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων μέσω ΕΣΠΑ και παρέδωσε προς χρήση στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής.

Σε μια μεγάλη έκταση, με σύγχρονο σχεδιασμό, υπερσύγχρονα συστήματα εξυπηρέτησης των αναγκών των μαθητών του ειδικού σχολείου και νηπιαγωγείου η υπέργεια επιφάνεια του νέου

κτιρίου είναι 3500 τετραγωνικά μέτρα και 1900 τετραγωνικά μέτρα υπόγεια έκταση. Η πρόβλεψη είναι για ειδικό δημοτικό σχολείο 50 μαθητών και ειδικό νηπιαγωγείο 10 μαθητών με προοπτική υποδοχής επιπλέον μαθητών από όμορους δήμους του Βόρειου Τομέα. Με καινοτόμες ενεργειακές εφαρμογές όπως φωτοβολταϊκούς συσσωρευτές, αποτελεί ένα πραγματικό στολίδι για την ειδική εκπαίδευση όχι μόνο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής αλλά και της Ελλάδας. Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανερχόταν στα 7.500.00 ευρώ περίπου. Όπως τόνισε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Παντελής Βλασσόπουλος «Μέσα στην απαισιοδοξία και την κατήφεια της κρίσης η δημιουργία μιας τέτοιας σχολικής μονάδας αποτελεί πραγματικά ένα ελπιδοφόρο, αισιόδοξο, δημιουργικό φως».

Την παραλαβή του νέου σχολικού κτιρίου του Ειδικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου έκανε ο Αντιδήμαρχος Υποδομών & Ανάπτυξης Γιώργος Βλαντής, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού Δημήτρης Μπούκης και ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος) Πασχάλης Γονατάς. Παρών στην παράδοση ο Αναπληρωτής προϊστάμενος διεύθυνσης εκπαίδευσης Β’ Αθήνας Αριστοτέλης Νάτσης, ο διευθυντής του ειδικού σχολείου Θανάσης Μπούρας, ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Β’ Αθήνας Παρασκευάς Βεντήρης και οι κατασκευαστές και μηχανικοί που υλοποίησαν το έργο μέσω ΕΣΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παραλήφθηκε,paralifthike