Παραμένει τελικά στην ηγεσία του FDP ο Φίλιπ Ρέσλερ

Στο «τιμόνι» του FDP παραμένει τελικά ο Φίλιπ Ρέσλερ, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είχε προτείνει να παραιτηθεί και να δώσει τη θέση του στον Ράινερ Μπρούντερλε.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Ρέσλερ, ο οποίος φέρει επίσης τιμητικά τον τίτλο του αντικαγκελαρίου, δεν θα είναι επικεφαλής της λίστας του FDP στις βουλευτικές εκλογές

του φθινοπώρου.

Ο ρόλος αυτός θα ανατεθεί στον προκάτοχό του στο υπουργείο Οικονομίας, τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, Ράινερ Μπρούντερλε.

Οι Φιλελεύθεροι φέρονται επίσης να είναι έτοιμοι να επισπεύσουν το συνέδριό του για τη μάχη των ομοσπονδιακών εκλογών.

Σύμφωνα με κύκλους κοντά στην ηγεσία των συγκυβερνώντων Φιλελεύθερων που επικαλείται το γερμανικό Reuters και τα περισσότερα ΜΜΕ της Γερμανίας, ο Ρέσλερ δήλωσε πρόθυμος «να κάνει στην άκρη» και να δώσει την ηγεσία του FDP, όπως και την υποψηφιότητα για την καγκελαρία, στον Μπρούντερλε.

Ωστόσο, όπως σημείωνε το Spiegel, το εάν όντως θα αποχωρούσε δεν ήταν «σε καμία περίπτωση αποφασισμένο».

Τελικά, μετά από διαβουλεύσεις στα γραφεία του κόμματος, αποφασίστηκε να παραμείνει ο Ρέσλερ στην ηγεσία του FDP.

Το FDP, μικρός εταίρος στην κυβέρνηση Μέρκελ και γνωστό για την σκληρή του ρητορική στην κρίση χρέους, εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις με το ένα πόδι εκτός της επόμενης Βουλής.

Στις εκλογές στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας την Κυριακή, πέτυχε μεν ένα 9,9% αλλά, τελικά, ο συνασπισμός Χριστιανοδημοκρατών και Φιλελεύθερων πέρασε στην αντιπολίτευση.
Το δε ποσοστό του αποδόθηκε στο «έλεος» των Χριστιανοδημοκρατών ψηφοφόρων (που μοίρασαν τις δύο ψήφους τους σε CDU και FDP), αλλά σε κάθε περίπτωση, το κόμμα γλίτωσε την ταπείνωση της έξωσης από την τοπική βουλή.
Πηγή in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα