Πάρτι έκαναν sites και κανάλια με αποκλειστικό του Βήματος

Τον γύρο του διαδικτύου, αλλά και των καναλιών, κάνει από χθες το μεσημέρι η αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στο vima.gr λίγα 24ωρα πριν ξεσπάσει η ιστορία με το twitter η Βούλα Παπαχρήστου. Ομως για άγνωστους λόγους οι επιτελείς στο ΒΗΜΑ επέλεξαν να εξαφανίσουν την συνέντευξη. Παρόλα αυτά όλα τα υπόλοιπα ΜΜΕ

που μετά το ξαφνικό συμβάν με το ρατσιστικό αστείο στο twitter αναζητούσαν κάποια στοιχεία για την αθλήτρια στον κυβερνοχώρο, εντόπισαν την συνέντευξη και έσπευσαν να την αναδείξουν. Ορισμένα ΜΜΕ μάλιστα εκμεταλλευόμενα την απόφαση του Βήματος να κρύψει από την κοινή θέα την συνέντευξη έκαναν μοντάζ κόβοντας τα λογότυπα του Βήματος που υπήρχαν στην συνέντευξη και την παρουσίασαν ως δικό τους θέμα βάζοντας μάλιστα και την ένδειξη «αποκλειστικό».

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το vima.gr στο πλαίσιο της Ολυμπιάδας έκανε στην Web TV του site ένα ειδικό αφιέρωμα με συνεντεύξεις από ορισμένους αθλητές της ελληνικής αποστολής. Ανάμεσα τους ήταν και η Βούλα Παπαχρήστου, η συνέντευξη της οποίας προβλήθηκε από το vima.gr δύο μέρες πριν ξεσπάσει η ιστορία με το tweet.

Ηταν φυσικά και η τελευταία δημόσια εμφάνιση και οι τελευταίες δηλώσεις της αθλήτριας πριν γίνει ό,τι έγινε στη συνέχεια. Και ενώ όλοι ανέμεναν ότι αμέσως μόλις έγινε το συμβάν και το θέμα έλαβε τεράστια δημοσιότητα το ΒΗΜΑ θα εκμεταλλευόταν στο έπακρο τον απρόσμενο θησαυρό που είχε στην κατοχή του, κάνοντας την συνέντευξη «σημαία» του site όλη τη μέρα, προς έκπληξη όλων η συνέντευξη παρέμεινε στο αρχείο του site. Κάποιος όμως που είτε την είχε δει ή που απλά έψαχνε στοιχεία για την Παπαχρήστου την εντόπισε και την αναδημοσίευσε και όπως ήταν αναμενόμενο από εκεί και μετά το βίντεο έγινε αμέσως άκρως δημοφιλές. Πολλά sites, blogs, αλλά και τηλεοπτικοί σταθμοί προέβαλαν το βιντεο. Τα περισσότερα ΜΜΕ που προέβαλαν το βίντεο έκαναν αναφορά στο ΒΗΜΑ, ενώ κάποια άλλα δεν έκαναν μεν κάποια αναφορά, αλλά δεν είχαν «πειράξει» το βίντεο, αφήνοντας έτσι να φανεί ότι πρόκειται για παραγωγή και θέμα του Βήματος. Υπήρξαν όμως και κάποιοι, όπως για παράδειγμα κεντρικό δελτίο ειδήσεων σε μεγάλο κανάλι (όχι το Mega), που έπαιξε το βίντεο αφαιρώντας τις κάρτες και τη σήμανση του Βηματος και προβάλλοντας το βίντεο ως αποκλειστικό θέμα του σταθμού.

ΥΓ: Να επισημάνουμε την επιτυχία της ΝΕΤ να καταφέρει να πάρει δηλώσεις της αθλήτριας αμέσως μετά τα όσα έγιναν οι οποίες προβλήθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα