Ποιός έχασε την αξιοπιστία;

email Γιάννη Μαμουζέλου στο Enimerosi24

Αγαπητοί συναναγνώστες,

ειλικρινά αναρωτιέμαι ποιος ή μάλλον ποιοι δημοσιογράφοι έχουν πλέον αξιοπιστία (μέσα από τα λεγόμενα ή τα γραφόμενά τους…) για να κινδυνεύει να τη χάσει ο κ. Παπαχρήστος, όπως αναρωτιέται ο ΚΠ σε άλλο σχόλιο.

Αν μπορούσε κανείς να καταγράψει τι έχουν γράψει ή πει (και μάλιστα με βαρύγδουπο τρόπο) πολλοί από εκείνους που καλύπτουν θέσεις σε πάνελ ή τηλεοπτικά «παράθυρα» θα πάθαινε …εγκεφαλικό, από τις αντιφατικές τοποθετήσεις τους,

από τα σκόπιμα ή μη λανθασμένα ή αδιασταύρωτα ή αναπόδεικτα κ.λπ. στοιχεία και θέσεις τους από τις αμίμητες κωλοτούμπες και πιρουέτες ή τα σλάλομ που έχουν κάνει! Ανάλογα με τα συμφέροντα ή τα παιχνίδια κάθε στιγμής, ανάλογα με ποιον θέλουν να εκθειάσουν «αξιοποιήσουν» ή καταβαραθρώσουν… Πρωτίστως βέβαια πρόσωπα της πολιτικής γιατί οι περισσότεροι απ” όσους, εκόντες άκοντες, παρακολουθούμε καθημερινά αυτά τα χρόνια της κρίσης είναι συντάκτες του πολιτικού ή κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ ή σχολιογράφοι ή αναλυτές.

Οπότε είναι άσκοπο χάσιμο χρόνου να τους παρακολουθεί ή τους διαβάζει κανείς, ειδικά μάλιστα ορισμένους που το μόνο πράγμα που κάνουν και πριν και μετά τις εκλογές είναι να απαξιώνουν, ειρωνεύονται ή κακολογούν μέλη της Κυβέρνησης ή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κ.λπ.

Το ίδιο συμβαίνει φυσικά και με αρκετούς πολιτικούς, οι οποίο κατά καιρούς έχουν πει τα μύρια όσα για κάποιον ή κάτι, αλλά εύκολα κάνουν πως το έχουν ξεχάσει και σπεύδουν είτε για εναγκαλισμούς και εγκώμια είτε για στροφές 180 μοιρών από τα πρότερον λεγόμενά τους!

Τέλος πάντων κάποια στιγμή ας αναλογιστούν μερικοί ότι στοιχειώδης αυτοσεβασμός και σοβαρότητα για έναν επαγγελματία σημαίνει ότι πέραν από τη γνώση της δουλειάς τους είναι και μια συμπεριφορά που θα έχει μια πορεία μέσα σ” ένα εύρος φυσιολογικών μετατοπίσεων αλλά όχι και να μοιάζει σαν βάρκα στο γυαλό με εννιά μποφώρ!

Γιάννης Μαμουζέλος
Δημοσιογράφος- Συγγραφέας
Μέλος ΣΥΡΙΖΑ

The post Ποιός έχασε την αξιοπιστία; appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα