Πόλεμος Στάη – Βαρουφάκη!

Έντονη κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στην Έλλη Στάη και τον Γιάννη Βαρουφάκη, μετά τις δηλώσεις του δεύτερου ότι υπήρχαν πιέσεις, ώστε να μην πηγαίνει καλεσμένος στην κρατική τηλεόραση.

Ο κ. Βαρουφάκης σε κείμενό του για την ΕΡΤ, υποστήριξε ότι η Έλλη Στάη τον είχε σχεδόν παρακαλέσει να μην αναφέρει στον αέρα τις λέξεις «ανασυγκρότηση χρέους» γιατί θα εντείνονταν οι πιέσεις, ώστε να μην πηγαίνει προσκεκλημένος.

Η Έλλη Στάη λοιπόν αντεπιτίθεται και μέσω Twitter απαντά

στον οικονομολόγο:

«Μπαρούφες Βαρουφάκη για αυτοπροβολή στις δύσκολες ώρες της ΕΡΤ»

——————————————–

Βαρουφάκης: Οι 2 λέξεις που μου ζήτησε η Στάη να μην πω στον αέρα

«Η ΕΡΤ πέθανε: Ο θρήνος ενός ανθρώπου που ήταν στη μαύρη λίστα».

Αυτός είναι ο τίτλος του κειμένου για την ΕΡΤ του καθηγητή Γιάννη Βαρουφάκη στην ιστοσελίδα του, όπου αναφέρεται στην προσωπική του σχέση με τη δημόσια τηλεόραση και κάνει λόγο για αποκλεισμό.

Ο κ. Βαρουφάκης, αναφέρεται σε υπουργό Προπαγάνδας, ο οποίος είχε δώσει εντολή να μην τον καλούν στη δημόσια τηλεόραση. Όπως διευκρινίζει στο twitter, εννοεί τον τότε κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιώργο Πεταλωτή.

Ο καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας σημειώνει ότι η ΕΡΤ συνέχισε να τον καλεί παρά την (προφορική) εντολή αποκλεισμού του από τον κ. Πεταλωτή.

Ο ίδιος, περιγράφει ένα περιστατικό με την Έλλη Στάη λίγο πριν βγει στον αέρα της δημόσιας τηλεόρασης, όπου η παρουσιάστρια του ζήτησε «σχεδόν σαν χάρη, να μην πω τις δυο απαγορευμένες λέξεις στον αέρα: ανασυγκρότηση χρέους. Ανησυχούσε ότι αν συνέχιζα να μιλάω για την ανασυγκρότηση, για το κούρεμα του ελληνικού χρέους, η πίεση από τη κυβέρνηση να μείνω εκτός της ΕΡΤ θα ήταν αφόρητη».

Όπως αποκαλύπτει ο κ. Βαρουφάκης, άκουσε την Έλλη Στάη με προσοχή και… την αγνόησε: «Φυσικά το πρώτο πράγμα που είπα σε αυτή την εκπομπή ήταν ότι η ανασυγκρότηση του χρέους είναι αναπόφευκτη! Εκτοτε δεν εμφανίστηκα ποτέ ξανά στη δημόσια τηλεόραση και ραδιοφωνία»!

Ωστόσο, ο καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας σπεύδει να διευκρινίσει ότι η είδηση για το κλείσιμο της ΕΡΤ μόνο αδιάφορο δεν τον άφησε: «Το αντίθετο… Φυσικά τα δημόσια μέσα ενημέρωσης μπορεί να είναι ανυπόφορα, όπως και τα δημόσια σχολεία, νοσοκομεία ακόμη και η δικαιοσύνη. Αλλά τα δημόσια μέσα ενημέρωσης μας προσφέρουν μια ευκαιρία εκπολιτισμού της κοινωνίας. Χωρίς αυτά θα ήμασταν στο έλεος του Ρούπερτ Μέρντοχ».

Πηγή star.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα