Πόλο. Χάλκινο μετάλλιο τα κορίτσια στο World League

Η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο World League, στην πόλη Τσανγκτσού της Κίνας, αφού νίκησε στον μικρό τελικό τη διοργανώτρια χώρα με 8-7.

Μία ίδιαίτερα σημαντική επιτυχία για την ανανεωμένη ελληνική ομάδα. Έτσι, μετά το χρυσό  το 2005 στο Κίρισι, τα χάλκινα το 2007 στο Μόντρεαλ και το 2010 στο Σαν Ντιέγκο, ένα ακόμη μετάλλιο, στην διοργάνωση του World League, προστέθηκε στη συλλογή της εθνικής ομάδας γυναικών. Κόντρα στην Κίνα, η εθνική έπαιξε εξαιρετική άμυνα και ήταν ψύχραιμη

στα καθοριστικά σημεία του αγώνα. Το γκολ της νίκης πέτυχε η Αβραμίδη 2.30 πριν από το τέλος.

Τα γκολ της ελληνικής ομάδας πέτυχαν: Αβραμίδου 3, Στ.Χαραλαμπίδου 2 , Τσουκαλά, Ασημάκη, Μανωλιουδάκη.

«Παίξαμε όπως έπρεπε και υπερβάλαμε τους εαυτούς μας, ξεπερνώντας και την κούραση που κουβαλούσαμε από το παιχνίδι του ημιτελικού με τις ΗΠΑ το οποίο και χάσαμε στο γκολ.Το κύριο φορτίο το σήκωσαν βέβαια 7-8 κορίτσια που είναι και ο κορμός αυτής της ομάδας, αλλά όλα τα κορίτσια  που ήταν εδώ και έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους, αξίζουν συγχαρητήρια για αυτό που πέτυχαν.Για μένα είναι μεγάλη έκπληξη αυτό που πετύχαμε, με βάση τις δυνατότητες μιας νέας ομάδας όπως η δική μας».είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Μορφέσης.
Πηγή τα ΝΕΑonline

Keywords
Τυχαία Θέματα